Hlavní obsah

Vybuduje trenér Vůjtek vítězný tým i v Kazani?

Gazeta.ruNovinkyČTK

Hokejový trenér Vladimír Vůjtek opouští kormidlo Jaroslavle, kterou ve dvou uplynulých sezónách dovedl k ruskému titulu. Příští ročník již zahájí na střídačce konkurenčního Ak Bars Kazaň. Na 'přestupu' se dohodl ve středu přímo v Kazani s prezidentem Tatarstánu Mintimerem Šajmijevem.

Článek

"Ještě není nic podepsáno, ale na 95 procent si plácneme," řekl ČTK Vůjtek. Je to poněkud překvapivá informace, protože kontrakty hráčů i trenérů s kluby většinou vyprší až na konci května, navíc Vůjtek odletěl v neděli do Ruska s tím, že jen doladí podmínky nové smlouvy s Jaroslavlí. "Cestou mi ale zavolali zástupci Kazaně a nabídli mi kontrakt," přiznal úspěšný kouč, který si v Rusku získal značnou popularitu.

Nový impuls

Vůjtek se nakonec dohodl i s vedením Lokomotivu, že bude lepší dvouletou spolupráci v nejlepším ukončit. "V Jaroslavli se za úspěch považuje nyní jen titul. Navíc pracovat stále se stejným týmem je těžké a v Jaroslavli zůstává téměř stejný kádr," vysvětlil Vůjtek. V Kazani, která letos vypadla ve čtvrtfinále superligy, prý získá nový impuls pro práci.

Na střídačce týmu Ak Bars by měl nahradit současného trenéra ruské sborné Vladimíra Pljuščeva. Ten ale podle informací ruských médií o svém odchodu z klubu nic neví a zatím jej nekomentoval. V Lokomotivu se nyní uvažuje o Vůjtkově nástupci, nejčastěji se skloňuje jméno Vladimíra Jurzinova mladšího.

Nebude jediným Čechem

V závěru uplynulé sezóny hostoval v Kazani český útočník Jiří Hudler ze Vsetína. Ani v budoucnosti by Vůjtek neměl být jediným Čechem v klubu. "O jednoho hráče budeme usilovat. Nějaká jména už padla, ale zatím je předčasné se o tom bavit. Někteří hráči jsou například ještě pod smlouvou," dodal trenér.

Reklama

Související témata: