Hlavní obsah

Galásek: Rozhodčí připískával Arsenalu

Fotbalisté Ajaxu Amsterodam smolně prohráli v úterním utkání Ligy mistrů na vlastním hřišti s Arsenalem Londýn 1:2 a cítili se poškozeni. O výsledku rozhodla penalta, kterou prý rozhodčí pískl chybně. Myslí si to i jeden z českých krajanů v dresu Ajaxu Tomáš Galásek. Šance svého týmu na postup ze skupiny ale v rozhovoru pro deník Právo vidí jako dobré.

Článek

Po prohraném utkání s Arsenalem jste byli hodně rozladění. Co vás nejvíc rozzlobilo? Věřili jsme, že Arsenal bez několika opor bychom doma mohli porazit. Je to ale silný tým, hráči, kteří nastoupili, zraněné kolegy nahradili bez problémů. Arsenal potvrdil, že je největším favoritem naší skupiny. My jsme byli skutečně zklamaní.

Který moment zápasu podle vás rozhodl? Rychlý gól, který jsme dostali po vlastní špatné rozehrávce hned na začátku mezi první a druhou minutou zápasu. Přitom jsme se připravovali na situace, kdy po ztrátě míče dokáže Arsenal bleskově udeřit. Proti tak zkušenému soupeři se pak zápas těžko otáčí. Hosté kontrolovali hru, dobře bránili, obtížně jsme se dostávali do jejich obrany.

Po vaší střele dal Ajax gól a vrátil se do zápasu. Mířil jste takhle k tyči? Střelba z větší vzdálenosti je mojí silnou zbraní, proto se snažím ji využívat. Ke střele jsem měl dost prostoru, tak jsem se snažil dát míči směr i sílu. Brankář míč vyrazil na tyč. Škoda že to tam hned nespadlo, ale na druhou stranu je jedno, kdo míč dorazil do sítě, hlavně že jsme snížili. Měl jsem z gólu radost, jako bych ho dal sám. Snad se mi to povede v jiném důležitém utkání.

Vy jste často diskutoval se španělským rozhodčím Cantalejem, až jste dostal žlutou kartu. Co jste mu vytýkal? Nevytýkal jsem mu nic, upozorňoval jsem ho na některé momenty, kdy vysloveně rozhodl ve prospěch Arsenalu. Brzy dal zbytečnou žlutou kartu Zdeňkovi Grygerovi, pak ji ukázal i mně. Tenhle sudí nemá rád diskuse, jako kapitán však mám právo se zeptat. Pískal proti nám a navíc nařídil pokutový kop, který nebyl, a my jsme po něm prohrávali už 0:2. I když jsme si v závěru vytvořili tlak, nestihli jsme ani vyrovnat.

Z pohledu postupu vidíte nyní situaci Ajaxu jako kritickou? Nemyslím si, že by to bylo až tak špatné. Svým způsobem nám pomohla prohra Sparty s Thunem. Musíme doma porazit Švýcary i Spartu a bodovat i na trávníku Thunu, pak by nám postup neměl uniknout. Arsenal je jasným postupujícím.

Před zápasem jste říkal, že máte problémy se stehenním svalem. Jak jste na tom po zápase? Nebylo to optimální, sval jsem cítil. Lékař v něm zjistil otok. Utkání jsem dohrál a doufám, že sval dál vydrží. V neděli hrajeme ligové utkání a pak bych chtěl v pořádku dorazit na reprezentační sraz.

Ajaxu chyběli nizozemští reprezentanti Maduro a Sneijder, jak to s nimi vypadá vzhledem ke vzájemnému kvalifikačnímu duelu? Mají svalové problémy, ale myslím, že do zápasu budou v pořádku.

Reklama

Související témata: