Hlavní obsah

Messi? Nevím, co si o něm myslet, říká Nedvěd. Koho favorizuje v Lize mistrů?

Jeho Juventus hájí čest italských klubů v Lize mistrů. Mezi fotbalovou smetánkou je Pavel Nedvěd, člen představenstva Staré dámy, stále nesmírně populární a uznávanou personou. Který tým je podle držitele Zlatého míče z roku 2003 největším kandidátem na vítězství v milionářské soutěži? Jakého hráče Pavel Nedvěd nejvíc obdivuje? A jak jsou v Turíně spokojeni s čtvrtfinálovým losem, který jim přiřkl Monako? Nedvěd odpověděl na několik dotazů španělského listu El Mundo Deportivo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Nedvěd, ikona českého fotbalu, obdivuje hru Argentince Lionela Messiho.

Článek

Bývalý hráč Sparty, Lazia Řím a Juventusu je jedním z 11 členů představenstva a také ústřední postavou vedení Bianconeri. Juventus už za necelé dva týdny čeká první čtvrtfinále Champions League proti outsiderovi z Monaka.

Jaká panuje v Turíně spokojenost? „Nestěžujeme si, samozřejmě tam byly mnohem silnější celky, ale Monako nepodceňujeme. Byl jsem ohromen jejich výkonem na hřišti Arsenalu, myslím, že venku jsou mnohem nebezpečnější než doma," tvrdí Grande Paolo.

Dvaačtyřicetiletý Nedvěd je rád, že se jeho Juventus ve vyřazovacích bojích, alespoň prozatím, vyhne papírově silnějším celkům. „Nepřál jsem si Barcelonu ani Bayern. Čím déle na ně narazíme, tím lépe. (směje se) Jsou to dva nejlepší týmy v Evropě, hlavní adepti na celkový triumf. Výsledky z posledních měsíců jasně ukazují, že fotbal dělají na nejvyšší úrovni," myslí si někdejší český reprezentant, který v národním týmu odehrál 91 zápasů, vstřelil 18 gólů a získal stříbro (1996) a bronz (2004) na mistrovství Evropy.

Barcelona je v jiné sféře

„Fotbal se neustále vyvíjí, a každý hledá alternativy, jak zaskočit soupeře. Barcelona je teď nepředvídatelná a tím pádem i nebezpečná. S hráči jako Messi, Neymar a Suárez můžete dosáhnout velkých úspěchů. Barca je v jiné sféře. Navíc má skvělého trenéra," vychválil Nedvěd družinu Luise Enriqueho.

Nedvěd také obdivuje výkony argentinské hvězdy Lionela Messiho. „Je to úžasný hráč. Nevím, co si mám myslet, když sleduji jeho hru. Mnoho let hraje na nejvyšší úrovni, ale nyní je ve velkolepé formě, možná má životní fazónu. Je fantastické sledovat, jak zábavný je fotbal v jeho podání," rozplýval se Nedvěd, který během své kariéry proslul tvrdou prací, obětavostí, bojovností a dřinou na trénincích.

Naopak moc šancí nedává obhájci trofeje, který v madridském derby hraje proti Atlétiku. „Real nemá takovou fazónu, jako na konci minulé sezóny, nicméně pokaždé vzbuzuje velký respekt. Za necelý měsíc se ještě může spousta věcí změnit, ale proti Atlétiku se bude muset výrazně zlepšit," uvedl Nedvěd.

Barcelona prahne po Pogbovi

Juventusu se před čtvrtfinále Ligy mistrů rozpadla kostra zálohy. Dvaadvacetiletý talent Paul Pogba je kvůli natrženému svalu ještě měsíc mimo hru, zkušenější Claudio Marchisio bude chybět půl roku.

„Jsou to nesmírně kvalitní borci, ale truchlit nebudeme, máme široký tým a šanci dostanou jiní hráči," má jasno Nedvěd. Právě Pogbu se dlouhodobě snaží lanařit na Camp Nou. „Víme, že ho chce Barcelona. Zájem mají i další týmy, ale Paul má smlouvu u nás a to rozhoduje," dodal Nedvěd.

Na dosavadním úspěšném tažení Staré dámy Ligou mistrů má lví podíl Argentinec Carlos Tévez, s šesti góly čtvrtý nejlepší střelec soutěže po Luizi Adrianovi (9 tref) a dvojici Lionel Messi a Cristiano Ronaldo (oba 8). „Je to motor našeho mužstva. Skvělý a pracovitý hráč, neomylný střelec. Jsem rád, že se v útoku Juventusu začalo dařit i Moratovi. Je to mladý a dobrý kluk, který se už dostal do španělské reprezentace. Zaslouží si to," pochvaloval si Nedvěd složené útočné dvojice.

Jak fotbalisté Juventusu dopadnou v letošním ročníku Ligy mistrů?
Stanou se šampióny
7,7 %
Prohrají až ve finále
8,9 %
Cesta Staré dámy skončí v semifinále
71,8 %
Nepostoupí už ve čtvrtfinále proti Monaku
11,6 %
Celkem hlasovalo 9022 čtenářů.

Reklama