Hlavní obsah

Atlético - Real Madrid 0:0Repríza loňského finále LM gól nepřinesla, Juventus proměnil aspoň penaltu

Praha
Aktualizováno

Škodolibý los už takové paradoxy někdy přináší. Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů odstartovalo velkým madridským derby mezi Atlétikem a Realem, což je repríza loňského finále. Žádná z hvězd se neprosadila, zápas skončil bez branek. Ve druhém úterním duelu Juventus Turín porazil Monako 1:0. Jediný gól dal Vidal z penalty, kterou nařídil český sudí Pavel Královec.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Střílí Cristiano Ronaldo, obrana Atlétika Madrid vyhlašuje nejvyšší pohotovost.

Článek
Fotogalerie

Atlético má rivalovi co vracet, loňské finále Ligy mistrů vyhrál Real 4:1 po prodloužení. Úvod prvního duelu čtvrtfinále ovšem patřil Realu. Hned ve 4. minutě mohl Bale technickým obstřelem brankáře otevřít skóre, jenže slovinský gólman Oblak mu radost pokazil.

Real má šanci být prvním klubem v historii, který obhájí triumf v Lize mistrů. O vzruch se tak svými přímými kopy tradičně staral Ronaldo, poprvé ztroskotal na brankáři, podruhé na zdi, jež si pomohla rukou... Při chuti byl stále i Bale, brankáře pro změnu vystrašil střelou z dálky. Domácí byli nečekaně pasivní, Real je tlačil a proti Rodríguezově ráně k tyči se musel znovu vytáhnout Oblak.

O přestávce kouč Diego Simeone evidentně naordinoval Atlétiku větší aktivitu. Rivala přivítala Turanova hlavička, ale pak po srážce s Ramosem utrpěl krvavý šrám Mandžukič a během jeho ošetřování hráli domácí o deseti, což je zbrzdilo.

Již tak hodně vypjatá atmosféra ještě zhoustla, neboť Mandžukič se vrátil na trávník jako mstitel. Otěží zápasu se znovu chopil Real, jeho hvězdy však v koncovce až příliš vymýšlely a gól nepřicházel. Závěr patřil náporu Atlétika, ale také Casillas čisté konto udržel.

Juventus podržel skvělý Buffon

Druhé čtvrtfinále je soubojem týmů, které v letech 2003 a 2004 postoupily do finále, ale od té doby na větší úspěch čekají. Juventus má šanci po 12 letech znovu projít mezi čtyři nejlepší celky soutěže, v předchozích deseti soubojích s francouzskými týmy vždy postoupil. Jenže Monako v této sezóně LM dostalo v osmi zápasech jen čtyři góly, z toho tři od Arsenalu, který v osmifinále vyřadilo.

Hned v 5. minutě Morata nevyužil první velkou šanci Staré dámy. Hosté stejně rychle odpověděli, Ferreira-Carrasco z vynikající pozice pálil do gólmana Buffona. Než skončila první půlhodinka, dal o sobě vědět i dravec Tévez, jenže z hranice malého vápna našel jen náruč brankáře Subašiče. Těsně před přestávkou čaroděj Pirlo skvěle uvolnil Vidala, jenže ten v zakončení selhal a pořádně se vztekal.

V 55. minutě do vývoje zápasu poprvé výrazně vstoupil Pavel Královec. Carvalho srazil na hranici šestnáctky Moratu a český sudí nekompromisně nařídil penaltu. Vidal ji bezpečně proměnil.

Italský mistr však neměl nic jisté, několikrát ho podržel výborný Buffon. Vyrovnat se pokusil střídající Berbatov, branku jen těsně minul.

Zatímco v osmifinále Monako doma uhájilo luxusní náskok 3:1 získaný v Londýně, tentokrát bude muset v odvetě dohánět nejtěsnější náskok soupeře.

První zápasy čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:
Atlético Madrid - Real Madrid 0:0
Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). ŽK: Raúl García, Mandžukič, Suárez - Ramos, Marcelo. Diváci: 50 000.
Atlético: Oblak - Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira - Turan, Suárez, Gabi, Koke (83. Torres) - Griezmann (77. Raúl García), Mandžukič. Trenér: Simeone.
Real: Casillas - Carvajal (85. Arbeloa), Varane, Ramos, Marcelo - Modrič, Kroos, Rodríguez - Bale, Benzema (76. Isco), Ronaldo. Trenér: Ancelotti.
Juventus Turín - Monako 1:0 (0:0)
Branka: 57. Vidal z pen. Rozhodčí: Královec (ČR) - Slyško (SR), Wilczek - Příhoda, M. Paták (všichni ČR). ŽK: R. Carvalho (Monako). Diváci: 41 000.
Juventus: Buffon - Lichsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Vidal, Pirlo (74. Barzagli), Marchisio - Pereyra (87. Sturaro) - Tévez, Morata (83. Matri). Trenér: Allegri.
Monako: Subašič - Raggi (71. Berbatov), R. Carvalho, Abdennour, Kurzawa - Moutinho, Fabinho, Kondogbia - Dirar (51. Silva), Martial (87. M. Carvalho), Ferreira. Trenér: Jardim.

Reklama

Související témata: