Hlavní obsah

Faul byl, ale ještě před vápnem, spílá Monako sudímu Královcovi kvůli klíčové penaltě

Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů, to je zatím pro Pavla Královce vrchol kariéry. A teď bude trnout, aby si u komise rozhodčích obhájil klíčové rozhodnutí v duelu mezi Juventusem Turín a Monakem (1:0). Po faulu Carvalha na Moratu nařídil penaltu, z níž Vidal vstřelil jediný gól úvodního zápasu. „K faulu došlo ještě před pokutovým územím,“ zní z tábora hostů.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Arturo Vidal proměňuje penaltu a posílá Juventus Turín do vedení v úvodním čtvrtfinálovém utkání Ligy mistrů s Monakem.

Článek
Fotogalerie

Poražení si vždycky nějaké alibi najdou. „Výsledek určilo nepřesné rozhodnutí rozhodčích. Naše prohra neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti," láteřil po utkání trenér Leonardo Jardim.

O co Monaku jde? Že nešika Carvalho do Moraty strčil, to nezpochybňuje. „Ano, faul to byl. Jenže k němu došlo ještě před hranicí vápna," tvrdil obránce Andrea Raggi.

Oba hráči spadli hluboko do pokutového území, Královec nařídil penaltu po poradě se svými kolegy.

„Je sice hezké, že to pokračovalo i v pokutovém území a faul to bezpochyby byl. Sudí měl v tu chvíli jen několik vteřin na to, aby se rozhodl. Jenže jeho verdikt byl chybný a ovlivnil výsledek. Není to spravedlivý odraz toho, co se dělo na hřišti," vede si Jardim svou.

Úspěšný exekutor Vidal mužem zápasu

Exekutor Arturo Vidal šancí nepohrdl. Penaltu proměnil a zajistil Staré dámě do odvety aspoň nejtěsnější náskok. Byl vyhlášen mužem zápasu.

„Vidal hraje v poslední době docela dobře. Byl to jeden z jeho nejlepších zápasů v sezóně. Vždycky je posuzován na základě gólů, a v úterý večer jeden dal," liboval si Massimiliano Allegri, trenér Juventusu.

„Výhra 1:0 nám ovšem k postupu nestačí. Víme, že budeme muset ještě skórovat, pokud chceme dojít do semifinále," uvědomuje si kouč turínského celku.

„Ukázali jsme svou sílu a dělali Juventusu velké problémy. V odvetě to bude úplně jiný zápas, uděláme všechno pro postup," slíbil Jardim, kouč neprávem podceňovaného Monaka.

Postoupí do semifinále Ligy mistrů Juventus, nebo Monako?
Juventus
68,8 %
Monako
31,2 %
Celkem hlasovalo 5617 čtenářů.

Reklama