Hlavní obsah

Beckenbauer kritikou nešetřil. To hrál v lyžákách? ztrhal výkon hvězdy Bayernu

Mnichov

Ostrá slova od německé legendy Franze Beckenbauera si po středeční porážce 1:3 v Portu vyslechli fotbalisté mnichovského Bayernu. Čestný prezident bavorského klubu a mistr světa z roku 1974 nešetřil především brazilského zadáka Danteho, který se velkou chybou podepsal pod druhý gól úvodního čtvrtfinále Ligy mistrů.

Foto: Profimedia.cz

Zklamaní fotbalisté Bayernu Mnichov zleva Dante, Sebastian Rode a Philipp Lahm po prohře v Portu.

Článek

Dante nezpracoval relativně jednoduchou přihrávku a "namazal" Ricardu Quaresmovi do samostatného úniku. "Vždyť potřeboval jen zastavit míč. Kdyby byl z Islandu nebo ze Severního pólu, tak bych řekl, že měl na noze lyžáky. Bylo to příšerné," uvedl Beckenbauer.

Bayern bez zraněných opor Davida Alaby, Francka Ribéryho, Arjena Robbena nebo Bastiana Schweinsteigera totálně nezvládl začátek utkání a už v desáté minutě prohrával 0:2 po dvou gólech Quaresmy. "Už to nemohlo být horší. Ani jeden z hráčů Bayernu nehrál v obvyklé formě. Byl to temný večer," řekl Beckenbauer v rozhovoru s televizí Sky.

Do poločasu sice snížil Thiago, ale v 65. minutě domácí kapitán Jackson Martínez třetí brankou přiblížil Porto na dosah semifinále. I jeho zásahu předcházelo zaváhání bránícího hráče, v tomto případě stopera Jéroma Boatenga, jenž podskočil dlouhý nákop.

"Je obvyklé, že brankář nebo obránce hrají špatně, ale v Portu všichni 'spolupracovali', aby toho dosáhli," uvedl jízlivě devětašedesátiletý bývalý obránce.

Reklama

Související témata: