Hlavní obsah

Hrášek skoncoval s nudou v Madridu, spasitelem Realu je náhradník

Madrid

Celý se rozzářil, v jásajícím obličeji se štěstím rozblikaly dvě kontrolky. Však právě díky zelené barvě očí již v mládí získal přezdívku Chicharito (španělsky Malý hrášek). A teď fotky triumfujícího Mexičana obletěly celý fotbalový svět. Javier Hernández byl pro Real Madrid dlouho nepotřebný. Při Benzemově zranění však přišla velká náhradníkova chvíle. Chicharito vstřelil jediný gól čtvrtfinálové partie s městským rivalem Atlétikem a posunul Bílý balet do semifinále Ligy mistrů.

Foto: Stringer/spain, Reuters

Javier "Chicharito" Hernández slaví svůj postupový gól během středeční odvety čtvrtfinále Ligy mistrů.

Článek

Šestadvacetiletý borec si potrpí na osmičky. Narodil se v roce 1988, za Real zatím v sezóně odehrál 886 minut - a v 88. minutě domácí odvety jedinou trefou spasil Real před rýsujícím se prodloužením.

„Velké derby. A já jsem byl ten, kdo ho rozhodl! Výhra a postup je ovšem zásluhou celého týmu. Pro fanoušky a všechny, kteří mi věřili," rozplýval se Javier Hernández poté, co byl vyhlášen mužem zápasu.

„I můj gól je pro ně. Pro mě je samozřejmě každá trefa v takovém zápase obrovská. Cristiano mi nezištně přihrál," liboval si Mexičan, jak po ťukesu Rodrígueze s Ronaldem mohl zacílit do prázdné branky.

„Atlético je samozřejmě velký soupeř, loni na něj Real narazil až ve finále Ligy mistrů. Chceme-li Evropě kralovat znovu, potřebovali jsme je vyřadit," poukázal Hernández, který nedohrál kvůli křečím a závěr nastavení protrpěl na lavičce.

Historická obhajoba je stále ve hře

Real má jeho výrazným přičiněním stále šanci stát se prvním klubem, který triumf v Lize mistrů obhájí. V semifinále se střetne s někým z trojlístku Barcelona, Bayern a Juventus.

„Javier hrál opravdu dobře a s velkým nasazením. Gól si určitě zasloužil. V sezóně moc nehrál, ale když jsem mu řekl, že nastoupí, byl okamžitě připraven. Stále trénoval jako velký profesionál, proto jsem za něj šťastný," pochválil svého hrdinu trenér Carlo Ancelotti.

Fotbalově repríza loňského finále zklamala. Začínalo se zdát, že nuda v Madridu stejně jako v prvním utkání gól nepřinese a dospěje až do penaltového rozstřelu.

„Hráli jsme dobrý zápas a od začátku kontrolovali hru. Měli jsme dobré držení míče a nedal jim možnost hrozit protiútoky. A není podstatné, že jsme rozhodli až na poslední chvíli," oponoval kritikům Ancelotti.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články