Hlavní obsah

Juventus - Real Madrid 2:1Real bude muset dohnat jednogólové manko, pokud chce pomýšlet na obhajobu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Morata 1 : 0
27. Ronaldo 1 : 1
58. Tevez (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Jednobrankové manko z prvního turínského semifinále bude muset smazat obhájce trofeje Real Madrid, pokud chce pomýšlet na opětovnou účast ve finále a obhajobu vítězství v Lize mistrů, která by znamenala rekordní jedenáctý primát. V prvním duelu v Itálii totiž prohrál s Juventusem 1:2, když sice na vedoucí gól Moraty dokázal odpovědět Ronaldovým přičiněním, ale na trefu Téveze z penalty už reagovat nestačil. Odveta se hraje na San Bernabeu 13. května.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Carlos Tevez z Juventusu jásá po proměněné penaltě proti Realu v semifinále Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Žádné catenaccio. A už vůbec ne bezuzdná defenzíva. Juventus si překvapivě troufal a začal nečekaně ofenzivně. Hlavně proto, že vytrvalým napadáním, pohybem, důrazem a nesmlouvavostí v osobních soubojích ovládl střed hřiště, kde nabourával a ničil akce protivníka, sbíral většinu míčů a přecházel do rychlých protiútoků.

Už po dvou minutách se prodral před Casillase Vidal, ale zakončit nestačil, po sedmi minutách se gólmana Realu pokoušel přelobovat Morata.

Nejprve odchovanec, pak 76. gól Ronalda

Bránu sice minul, ale po pár desítkách sekund si odchovanec ze San Bernabeu všechno vynahradil. Střelu argentinského snajpra Téveze totiž Casillas jen vyrazil a dvaadvacetiletý španělský mladík mu balón vrátil do sítě. Real inkasoval v Lize mistrů první gól na soupeřově hřišti po 452 minutách.

„Rychlý gól, jemuž předcházela naše zbytečná chyba ve středu hřiště, samozřejmě průběh střetnutí ovlivnil," přiznal kouč Bílého baletu Carlo Ancelotti, jehož svěřence poznamenal inkasovaný úder natolik, že někteří byli dlouho takřka neviditelní.

Jenže v jejich dresu hrál Ronaldo. Trestné kopy mu sice nevycházely, ale když mu po necelé půlhodině nechala domácí obrana čas a hlavně volný prostor, usměrnil centr Rodrígueze hlavou do Buffonovy sítě s naprostým přehledem.

Šestasedmdesátý gól Ronalda v Lize mistrů pro změnu zbrzdil domácí. A mohlo jim být ještě hůř, kdyby pět minut před půlí netrefil po centru Isca hlavičkující Rodríguez jen břevno.

Tévezova penalta rozhodla

Promarněná šance se Bílému baletu po půli vymstila. Tévez utekl madridské obraně, Carvajal ho v šestnáctce fauloval a o penaltě nebylo pochyb. Faulovaný Argentinec se jí ujal sám a nedal Casillasovi šanci.

V tu chvíli musel na hřiště Hernández, který svým gólem ve čtvrtfinálové odvetě s Atlétikem poslal Real do semifinále. A s Chicharitem přišlo i přeskupení sestavy Ancelottiho týmu, který se musel zase hnát za vyrovnáním. Skutečně to zkoušel, přitiskl Juventus k šestnáctce, ale vyrovnání se nedočkal. Naopak v nastaveném čase měl veliké štěstí, že po závaru před Casillasem neinkasoval potřetí, neboť Llorente byl ke gólu hodně blízko.

V domácí odvetě tak bude muset Real smazat jednogólové manko, pokud si bude chtít zopakovat loňskou účast ve finále.

První semifinále Ligy mistrů
Juventus Turín - Real Madrid 2:1 (1:1)
Branky: 8. Morata, 58. Tévez z pen. - 27. Ronaldo. Rozhodčí: Atkinson - Mullarkey, Child (všichni Anglie). ŽK: Bonucci, Tévez, Vidal, Chiellini - Marcelo, Carvajal, Rodríguez
Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo, Sturano (64. Barzagli) - Vidal - Tévez (87. Pereyra), Morata (78. Llorente) Trenér: Allegri.
Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo - Rodríguez, Ramos, Kroos, Isco(63. Hernández)- Bale (87. Jesé), Ronaldo. Trenér: Ancelotti

Reklama