Hlavní obsah

Bayern - Barcelona 3:2Šálivé mámení Bayernu záhy pominulo, do finále Ligy mistrů míří Barcelona

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Benatia 1 : 0
15. Neymar 1 : 1
29. Neymar 1 : 2
59. Lewandowski 2 : 2
74. Müller 3 : 2
Záznam online reportáže

Mnichov
Aktualizováno

Po tříleté odmlce si fotbalisté Barcelony zase zahrají finále Ligy mistrů. Už poosmé! V červnovém finále v Mnichově bude mít možnost přidat ke čtyřem vítězným trofejím pátou, i když zatím samo sebou netuší, proti komu z druhé semifinálové dvojice Real Madrid - Juventus Turín se postaví. Pro Messiho a spol. je ovšem podstatné, že svou semifinálovou partii s Bayernem zvládli, na čemž nic nemění, že mnichovskou odvetu 2:3 prohráli. Brána finále se před nimi i tak otevřela.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Autor vítězné trefy Bayernu Thomas Müller.

Článek
Fotogalerie

Fanoušci v Barceloně slavili postup Blaugranas do finále Ligy mistrů.

Šálivému mámení podlehl Bayern a s ním i celá Allianz Arena. I ve zraněními zdecimované sestavě začali domácí v podobně velkém stylu, jako ve čtvrtfinálové odvetě s Portem. Nejprve jim pomohl gólman Neuer, jenž zlikvidoval šanci Rakitiče, dvě minuty poté naopak hlavičkující Benatia vyvolal euforii po celém Německu.

Na obrat potřebovali čtvrthodinu

Brankář Ter Stegen si sice na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil, takže v tu chvíli už bylo na Guardilově jedenáctce, aby doháněla jen dvougólové manko. Docela nadějná vidina, která se ovšem triu barcelonských zabijáků ani trochu nezamlouvala.

Však to Messi, Suárez a Neymar promptně demonstrovali. Během necelé čtvrthodiny totiž výsledek otočili. Pokaždé po nápaditých přihrávkách, podvakrát zásluhou brazilského legionáře, proti jehož střelám neměl Neuer sebemenší šanci. Vždyť poprvé posílal Neymar po vyšachování celé obrany balón do prázdnotou zívající brány a podruhé mu nedělalo problém propasírovat míč přesně k tyči.

Co byla Bayernu platná velká aktivita a snaha pálit ze všech pozic? K čemu pokusy Müllera či Lewandowského? Na co o pár procent větší držení míče, když permanentní napadání soupeře akce rozvíjelo? A proč vlastně hra se čtyřmi beky, když si hostující útočníci stejně procházeli obranou, jak chtěli?

Po půlhodině byl i pokus německé mistra o případný zázrak pohřben, takže Bayernu už šlo je o čest a o to, aby alespoň v odvetě neprohrál. Pokoušel se o to a už v první půli měl k vyrovnání blízko. Jenže Schweinsteigerovu hlavičku vytáhl Ter Stegen nad břevno a bombu Lewandowského ztlumil natolik, že míč směřující do brány stačil na čáře vyškrábnout.

Bayern zachránil čest i tradici

Samozřejmě že skóre se do průběhu a úrovně druhé půle promítlo. A výrazně! Tempo opadlo, nasazení také, neboť oba celky zvolnily a čekaly, zda snad nějaká příležitost ke skórování přijde.

Muži s maskou Lewandowskému se nabídla a on ji tentokrát využil. Na hranici šestnáctky dostal trochu prostoru, takže se uvolnil a technickou střelou stav srovnal. A Müller ho po čtvrthodině dokonale napodobil, neboť po přiťuknutí Schweinsteigera zacílil přesně.

Pro Bayern alespoň nějaká útěcha. Nejenže vyhrál, ale navíc neporušil tradici, neboť Barceloně na domácím hřišti ještě nikdy nepodlehl.

Odveta semifinále fotbalové Ligy mistrů:
Bayern Mnichov - FC Barcelona 3:2 (1:2)
Branky: 7. Benatia, 59. Lewandowski, 74. Müller - 15. a 29. Neymar. Rozhodčí: Clattenburg - Beck, Collin (Angl.). ŽK: Rafinha, Thiago Alcántara, Lewandowski, Xabi Alonso, Rode - Rakitič, Pedro. První zápas: 0:3, postupuje Barcelona.
Bayern: Neuer - Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat - Lahm (68. Rode), Schweinsteiger (87.Martínez) , Xabi Alonso, Thiago Alcántara - Müller (87. Götze), Lewandowski. Trenér: Guardiola.
Barcelona: Ter Stegen - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Rakitič (72. Mathieu), Busquets, Iniesta (76. Xavi) - Messi, Suárez (46. Pedro), Neymar. Trenér: Enrique.

Reklama

Související témata: