Hlavní obsah

V kabině Juve to žilo. Po postupu do finále Ligy mistrů juchal i Grande Paolo

Madrid

Nejen Apeninský poloostrov je na nohou. Fotbalisté Juventusu po neúspěšných letech na evropské scéně konečně vrátili lesk italskému fotbalu, když poprvé od roku 2003 postoupili do finále Ligy mistrů. Italové čekali na finálovou účast pět let, naposledy se v roce 2010 radoval Inter Milán. Hráči Staré dámy vyřadili slavný Real Madrid a bezprostředně po utkání rozjeli oslavy. Samozřejmě, že v kabině nechyběl ani Pavel Nedvěd, člen představenstva turínského celku, který je jakousi spojkou mezi kabinou a vedením klubu.

Fotbalisté Juventusu slaví postup do finále Ligy mistrů.

 
Článek
Fotogalerie

„Andiamo a Berlino!!!" (Jedeme do Berlína) rozléhalo se kabinou Juventusu po středeční remíze 1:1, která Bianconeri zajistila finálovou účast v Berlíně. Tam se italský celek střetne v sobotu 6. června s Barcelonou, takže znovu bude pasován do role outsidera.

„To je naše největší výhoda. Nikdo celkové vítězství nečeká, takže pojedeme Barcu překvapit," vyhlásil útočník Fernando Llorente a pak už slavil po boku Pavla Nedvěda. I Grande Paolo prožíval slastné pocity, před dvanácti lety totiž kvůli osudné žluté kartě chyběl ve finálové bitvě na Old Trafford, kde Stará dáma podlehla svému věčnému rivalovi AC Milán 2:3 po penaltovém rozstřelu.

Jako hráč už sice Nedvěd do zápasu nezasáhne, přesto bude na berlínském Olympiastadionu držet pěsti, aby jeho Juve urvalo třetí triumf v milionářské soutěži.

A nebude sám. Nejen severozápadní Itálie, Piemont především. Juventusu se fandilo a fandit bude až v nejvzdálenějším koutu Jižní Ameriky, vždyť i Bianconeri mají ve svém kádru šest hráčů z Argentiny, Brazílie, Uruguaye a Chile. No a právě opora záložní řady Arturo Vidal se může stát vůbec prvním Chilanem, který si zahraje finále Champions League. Takové pocty se nedočkali ani legendární Iván Zamorano nebo Marcelo Salas.

První červnová sobota bude v Berlíně také soubojem dvou nejúspěšnějších regionů. Španělské týmy už vyhrály Ligu mistrů čtrnáctkrát, italské dvanáctkrát. Barcelona vyhlíží svůj pátý triumf a první od roku 2011, Juventus kraloval dvakrát. Naposledy se parta okolo Gianlucy Vialliho a Alessanda del Piera radovala v roce 1996.

Reklama

Související témata: