Hlavní obsah

S Arsenalem přiletěl do Prahy i Thierry Henry!

LONDÝN

O starost navíc má trenér fotbalistů Sparty Stanislav Griga před úterním zápasem Ligy mistrů s Arsenalem Londýn. Do sestavy slavného anglického týmu se totiž po delší přestávce vrací věhlasný kanonýr Thierry Henry. Francouzský útočník se překvapivě objevil ve výpravě Arsenalu a zdá se pravděpodobné, že v úterý vyběhne na trávník letenského stadionu.

Článek

"Když to zápas dovolí, na chvíli nastoupí, vidím to tak na půl hodiny. Fyzicky je na tom dobře, ale na celých 90 minut to ještě není. V závěru už by kondičně odešel," uvedl na internetových stránkách Arsenalu trenér klubu Arséne Wenger. Henry nastoupil za Arsenal naposledy 24. srpna v zápase proti Fulhamu.

O čtrnáct dní později si v dresu francouzské reprezentace poranil třísla v utkání s Irskem a přesunul se mezi marody. Těch má Arsenal momentálně celou řadu - zraněný je Švéd Ljungberg, tvůrce hry Hleb a obránce Ashley Cole. Do Prahy navíc nepřijede Nizozemec Bergkamp, který má strach z létání.

Arsenal se v lize trápí

Henry by tak mohl mužstvu pomoci z krize. Postrach evropských obran je s 36 brankami třetí v historické tabulce střelců Ligy mistrů. Kouč Arséne Wenger jej zřejmě využije během zápasu. Francouz začal pořádně trénovat až v posledních dnech.

Největší hvězda týmu, která po krajanovi Vieirovi letos převzala kapitánskou pásku, Arsenalu v letošním ročníku Premier League znatelně chyběla. Sobotní prohra s West Bromwichem byla už jeho třetí v sezóně, v tabulce anglické ligy se tým propadl až na osmé místo a na vedoucí Chelsea ztrácí čtrnáct bodů.

V Lize mistrů je zatím Arsenal stoprocentně úspěšný a výhra na Letné by mu přiblížila na dosah postup do osmifinále. Přestože už mezi elitou startuje poosmé za sebou, nikdy nedošel dál než do čtvrtfinále. "Nikdy nebudu uspokojený, když Ligu mistrů nevyhrajeme. Ale já to zvládnu," tvrdí Wenger.

Pravděpodobná sestava Arsenalu pro zápas se Spartou:
Lehmann - Lauren, Touré, Senderos, Clichy - Eboué, Flamini, Fabregas, Pires - Reyes, Van Persie.

Reklama