Hlavní obsah

Sparta trestá fanoušky: nebude prodávat lístky na zápas s Arsenalem v Londýně

PRAHA

Čeští fotbaloví fanoušci, kteří by si chtěli vychutnat duel Ligy mistrů mezi Arsenalem Londýn a pražskou Spartou (2.11.) přímo na slavném stadionu Highbury, musí počítat s problémy při získávání vstupenek. Vedení Sparty se totiž rozhodlo, že na protest proti chování některých extremistických fandů nebude prodávat lístky, které mu na zápas poskytne soupeř.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fanoušci Sparty doplácejí na neukázněné jedince ze svých řad.

Článek

Spartu potrestala disciplinární komise Evropské fotbalové unie (UEFA) nejen takřka miliónovou pokutou v korunách, ale také uzavřením části stadionu při utkání s Arsenalem za rasistické projevy diváků v domácím duelu s Ajaxem. "A klub se rozhodl, že nebude prodávat vstupenky ani na zápas v Londýně, navíc totéž zvažujeme pro Amsterodam," uvedla na dnešní tiskové konferenci mluvčí Sparty Lenka Raková.

Griga: Fanoušci střílí branky do vlastní sítě

Hráči i vedení mužstva chování minoritní části publika před zápasem s Arsenalem odsoudili. "Je smutné, že se takové věci ještě ve 21. století vůbec dějí, takto Spartu přece nemohou poškodit její fanoušci. Vůbec si neuvědomují, že si střílí branky do vlastní sítě," prohlásil trenér Stanislav Griga.

Také hráče mrzí, že je proti Arsenalu nepožene za úspěchem vyprodaný stadion. Hučení na hráče tmavé pleti prý už dávno patří minulosti. "Vůbec takové chování nechápu. V zahraničí by jim ti zbývající, normální fanoušci rozbili hubu," prohlásil Lukáš Zelenka, který strávil několik let v belgickém angažmá.

Stále se vrací vstupenky na Arsenal

Do hlediště letenského stadionu dorazí v úterý kvůli skupině nevychovaných fandů něco přes třináct tisíc lidí, zbývající prodané vstupenky mohli fanoušci v minulých dnech vrátit. "Termín pro vrácení se prodlužuje, vracet peníze budeme ještě v den utkání do 21:30 hodin," řekla Raková, podle níž na volných tribunách zcela prázdno nebude. "Bude tam asi 400 lidí, hostů Arsenalu a také UEFA," uvedla mluvčí.

Pokud máte na vstupence označen jako vstup bránu 2 nebo bránu 3, na zápas s Arsenalem se nedostanete. (Foto: www.sparta.cz)

Sparta musí uvolnit tribuny pro 6500 diváků, ceny za jeden lístek na tato místa se pohybují v rozmezí od 600 do 1200 korun. Klub tak přijde minimálně o 3,9 miliónu korun. Pro fanoušky pak platí, že pokud mají vstupenky do sektorů D45 - D56, D63 - D68, H37 - H44 a H57 - H62, na zápas s Arsenalem se nedostanou. Při vrácení lístků na pokladně číslo 2 na severní straně stadionu dostanou zpátky peníze.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články