Hlavní obsah

Henry bude náš žolík, tvrdí trenér Arsenalu Wenger

PRAHA

Bez několika opor, ale s největší hvězdou týmu Thierry Henrym, přiletěli v pondělí večer fotbalisté Arsenalu Londýn do Prahy k zápasu Ligy mistrů se Spartou. Henryho trenér Arséne Wenger nominoval i přesto, že ještě není po zranění třísel schopen odehrát celých 90 minut. Jenže v posledních dnech se Arsenalu pořádně zaplnila marodka a tak musí pomoci.

Článek

"Thierry se sice v posledních dnech věnoval hlavně dohánění fyzické kondice, ale už s námi trošku trénoval. Spíš ho beru jako žolíka, který naskočí v průběhu utkání," tvrdil Wenger na tiskové konferenci v Praze.

Návrat kanonýra všichni hráči vítají. "Je to skvělý fotbalista a že je zpátky v týmu nám zvedá sebevědomí. Uvidíme, kolik bude schopen odehrát," prohlásil stoper Kolo Touré z Pobřeží Slonoviny.

Jak dopadne úterní zápas Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Když Wenger dostal na tiskové konferenci v Praze dotaz na marody, jen se pousmál. "To bude test mojí paměti. Snad je zvládnu vyjmenovat," řekl. Dlouhodobě zraněni jsou angličtí reprezentační obránci Campbell a Cole. Campbell má potíže se svalem, stejně jako švédský záložník Ljungberg. Cole je po operaci únavové zlomeniny nohy na dva měsíce mimo, běloruský záložník Hleb se podrobil operaci kolena a musí rovněž osm týdnů odpočívat.

"A k nim si ještě připočtěte Bergkampa, který nelítá," podotkl francouzský kouč na adresu nizozemského útočníka pověstného panickým strachem z letadel, který v sobotu odehrál čtyřstý zápas za Arsenal.

Arsenal hodlá vyhrávat

Do týmu se po zdravotních problémech naopak vrací Bergkampův krajan van Persie, jenž by měl na hrotu nastoupit s Reyesem. Po pauze je připraven i Brazilec Gilberto, jenž bude s kapitánskou páskou dirigovat hru středové řady.

Londýnský celek v Lize mistrů narozdíl od domácí soutěže zatím válí. Vede skupinuB s plným bodovým ziskem. Doma porazil po boji 2:1 Thun a stejným výsledkem zvítězil v Amsterdamu nad Ajaxem. V případě výhry na Letné se může přiblížit postupu do osmifinále. "Třeba rozhodne už tento zápas, pokud bychom zvítězili. Do druhé fáze bychom se chtěli kvalifikovat co nejdřív, ale nic to nemění na tom, že budeme chtít vyhrát i další zápasy," prohlásil Wenger.

V kádru Arsenalu není žádný Angličan

Do Prahy přivezl osmnáctičlenný kádr, v němž není jediný anglický fotbalista. K dispozici má pět Francouzů, tři Španěly, dva Kamerunce, dva hráče z Pobřeží Slonoviny, dva Nizozemce a po jednom zástupci ze Švédska, Švýcarska, Německa a Brazílie.

Spartu viděl Wenger na vlastní oči v této sezóně v zápase s Brnem (1:1). "To nebylo zrovna nejpovedenější utkání, ale hrálo se ve velkém vedru, takže bych ten horší výkon přičítal i počasí," podotkl diplomaticky renomovaný kouč.

Reklama