Hlavní obsah

Kádr fotbalistů Arsenalu prý rozvrací skupinkaření

PRAHA/LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu prý nedrží pohromadě, cizinci z různých koutů světa se údajně separují v uzavřených skupinkách a nemluví spolu. Alespoň se takto rozpovídal obránce Ashley Cole v rozhovoru s někdejším náhradním gólmanem Arsenalu Grahamem Stackem. Ten si nenechal nic pro sebe se vším se svěřil listu The Times. Trenér Arséne Wenger však jakékoliv problémy popírá.

Foto: Arsenal FC

Jeden z mála anglických hráčů v kádru Arsenalu Ashley Cole.

Článek

"Mluvil jsem s Ashleym po telefonu a řekl mi, že je v kabině ticho, žádná legrace jako dřív," citovaly Stacka Timesy. Brankář demonstroval náladu v týmu na situaci, když fotbalisté Arsenalu zasednou v klubové jídelně k obědu. "Francouzi sedí spolu, Ljungberg jí s Němci. U stolu Angličanů bylo vždycky plno, ale teď se tam nikomu nechce. Všude jsou volná místa," líčil Stack. Řekl, že se v týmu vytvořily "kliky".

Když na pondělní tiskové konferenci po příletu Arsenalu do Prahy četl jeden z anglických novinářů celou zprávu trenérovi Wengerovi, Francouz celou dobu kroutil hlavou a pak se trpce pousmál. "Je to nefér a neopodstatněný výrok. Nevím, co myslíte tím 'kliky', to je pro mě velmi negativní slovo," ohradil se. "Jestli říkáte kliky těm, co sedí spolu u stolu, tak je máme už devět let, co jsem u Arsenalu."

Hořkost ukřivděného hráče

Stack měl důvod z klubu vynést tajné informace a pošpinit jej. Arsenal jej už dva roky stěhuje po hostováních v nižších soutěžích a minulý čtvrtek se rozhodl, že s ním nepodepíše novou smlouvu.

Wenger ale tvrdí, že letos panuje v Arsenalu možná nejsilnější týmový duch od doby, kdy k němu v roce 1996 přišel z Monaka. "Můžete pocházet z rozdílných zemí a přesto můžete sdílet stejné hodnoty a naopak," bránil se nařčení. V londýnském klubu má na povel fotbalisty ze 16 států. "To chcete, abychom měli jen Angličany?" ptal se v Praze novinářů.

Pokud by ovšem byla pravda, že spolu cizinci navzájem nemluví, nebyla by to pro Arsenal před večerním zápasem Ligy mistrů na Spartě dobrá zpráva. Wenger totiž v osmnáctičlenné výpravě nepřivezl do Prahy jediného Angličana.

Reklama