Hlavní obsah

Chtělo to víc odvahy, tvrdil po zápase Zelenka

PRAHA

Fotbalisté Sparty v úterním souboji s londýnským Arsenalem v utkání 3. kola Ligy mistrů sice nepropadli, ale k vytouženým bodům měli přesto velmi daleko. Branku soupeře totiž prakticky neohrozili. "Vážně jsme se snažili, ale žádné extrašance jsme neměli," přiznal záložník domácích Lukáš Zelenka.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Souboj Michala Kadlece ze Sparty (vlevo) s Fabregasen z Arsenalu.

Článek

"Chtěli jsme bodovat. Byl to náš nejlepší zápas v Lize mistrů," ohlížel se za utkáním stoper Petr Lukáš. Sparta se však za celý zápas dostala jen dvakrát ke zdánlivě vážnému ohrožení Lehmannovy svatyně. Pospěch však po centrovaných míčích dvakrát zakončil slabě.

"Měli jsme se více rvát ve vápně a být odvážnější, více riskovat. Sice jsme hru dobře roztahovali do stran, ale tam to končilo. Dostali jsme se ke standardkám i rohům, ale před branku jsme chodili v málo hráčích. Dnešní fotbal se rozhoduje ve vápně a tam byl největší rozdíl," posteskl si Zelenka. "Výsledek je pro nás příliš krutý. Vždyť soupeř dal ze čtyř šancí dva góly," mínil Lukáš. Nakonec ale i on uznal: "Měli jsme dobře rozjeté některé akce, ale nedotáhli jsme je. Vlastně to byly spíš takové pološance, jen náznaky."

Henry jim zamotal hlavu

Všichni věděli, že nástup elitního útočníka Thierry Henryho byl zničující. "Vypadá to, jako když se po hřišti potuluje, ale když dostane míč do běhu, je prakticky nezastavitelný," tvrdil Lukáš. "Naše šance byla v tom, že Henry nenastoupí," vyjádřil vše jasně Zelenka.

"Měli jsme z něj obavy, bylo jasné, že po dlouhé době, kdy kvůli zranění nehrál, bude mít obrovskou chuť," říkal Zelenka na adresu útočníka, který na Letné rozšířil své konto na 187 branek v soutěžních utkáních Arsenalu a překonal tak o dva góly Wrightův klubový rekord.

"Mysleli jsme, že půjde až do druhého poločasu. Takhle ještě před přestávkou zařídil vedoucí gól Arsenalu," posteskl si Lukáš. Právě on se podepsal vydatnou měrou pod první z tref francouzského ostrostřelce ve službách Arsenalu. "Byl to dlouhý balón a my jsme mu dali příliš prostoru. Měli jsme k němu přistoupit," kál se Lukáš.

Zelenka litoval absence diváků

Záložník Lukáš Zelenka si posteskl, že chyběla i větší podpora diváků. Těch se na tribuny vešlo o skoro 7000 méně. Byl to trest za rasistické projevy v bitvě s Ajaxem. "To je znát. Je to ostuda českého fotbalu. Zase jsme se jednou blbě proslavili," uvedl Zelenka. "Ale nebylo to zase tak hrozné. Fanoušci Arsenalu vytvořili docela slušnou atmosféru," prohodil Lukáš.

Reklama

Související témata: