Hlavní obsah

Petráš: Kanonýra Henryho jsem přivolal dřív

Kanonýr Arsenalu Londýn Thierry Henry měl do utkání Ligy mistrů se Spartou na Letné naskočit nejdříve po přestávce. Jenže na trávník se nakonec dostal už po patnácti minutách, když nahradil zraněného Reyese. Toho krátce před tím poslal do sprch kapitán Sparty Martin Petráš, který v rozhovoru pro deník Právo okomentoval zápas, jenž dvěma góly rozhodl právě Henry.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Obránce fotbalové Sparty Martin Petráš

Článek

Co podle vás rozhodlo o prohře s Arsenalem? Thierry Henry. Počítali jsme s tím, že po zranění půjde na plac až po přestávce. Jenže jsem v úvodu zápasu při jednom souboji zranil Reyese a přivolal jsem kanonýra na trávník dřív...

V čem byl Henry výjimečný? Ze dvou šancí dal chladnokrevně dva góly. Přitom se na hřišti většinou procházel. S Piresem se pořád něčemu smáli. Přišlo mi, jako kdyby si vyprávěli vtipy. Někdy se vůbec nezapojoval do hry, ale pak z ničeho nic udělá tři rychlé kroky, změní místo a je z toho gól. V tom je jeho největší síla.

Zvlášť jeho první trefa byla výstavní... Nechali jsme mu zbytečně moc prostoru a trefil to parádně. V kabině jsme si o přestávce řekli, že k Henrymu musíme okamžitě přistupovat, ale bohužel. Ve druhé půli tam zase jednou zaběhl a rozhodl zápas.

V čem byla Sparta horší? Chtěli jsme hrát aktivně, ne čekat na to, co vymyslí soupeř. Nemyslím si, že bychom hráli nějak špatně, udělali jsme maximum. Ale nedali jsme gól, i když pár šancí bylo. Soupeř měl asi tři a dvě z nich využil, v tom byl největší rozdíl.

Jak vidíte nyní vaše šance ve skupině? Ajax porazil Thun, takže o třetí místo a Pohár UEFA budeme bojovat. Je to povinnost. Další zápas nás čeká na Arsenalu, kde to bude ještě daleko těžší, ale porveme se. Hrát se s nimi dá.

Reklama

Související témata: