Hlavní obsah

Henry? Petrouš ještě na lepšího útočníka nehrál

Jan KrůtaSport.czPrávo

Ve dvou se snažili fotbalisté Sparty stínovat v úterním duelu Ligy mistrů s Arsenalem Thierry Henryho. Nebylo jim to ale nic platné. Fotbalový génius v dresu londýnského klubu jim vstřelil dva góly. Podíl na prvním gólu na sebe vzal obránce Adam Petrouš. "Měl jsem jít proti němu," ví letenský zadák.

Článek

Jak se vám přes noc rozležela v hlavě porážka s Arsenalem? Myslím, že jsme jako celek nesehráli špatný zápas, jen nám chybělo víc štěstí a důrazu ve vápně. Náznaky šancí tam byly. Ale každý mohl vidět, jak velké mužstvo je Arsenal. I když se psalo, kolik bodů ztrácí v lize a kolik hráčů jim chybí pro zranění.

Nakonec se nečekaně brzy objevil na hřišti Henry. Co se vám honilo hlavou, když šel na trávník? Podívali jsme se s klukama na sebe a bylo nám všem jasné, že si na něj musíme dávat velký pozor. Snažili jsme se u něj být ve dvou, ale stejně to nepomohlo. Dokázal, že ne nadarmo vyhrál dvakrát Zlatou kopačku. Je to opravdu skvělý útočník.

Jak se takový fotbalista brání?Strašně těžko. Je hrozně nevyzpytatelný. Chvíli vůbec není vidět, neustále se pohybuje na ofsajdové lajně, pak si vyběhne a má skvělé zakončení. Měl tři šance a dal dva góly. To mluví za všechno. Možná by bez něj Arsenal ten gól nedal.

Berete zaváhání při jeho první brance na sebe? Určitě, byli jsme tam s Petrem Lukášem a ani jeden z nás nečekal, že takhle vystřelí. Měl jsem jít proti němu, víc do těla. Byla to chyba. Při druhém gólu jsme na levé straně zbytečně ztratili míč. Byli jsme dost vysunutí a Pires dal Henrymu krásný balón. Těžko tomu šlo zabránit.

Setkal jste se na hřišti někdy s lepším hráčem, než je Henry? Určitě ne, na lepšího útočníka jsem nikdy nehrál. A to jsem odehrál nějakých 60 zápasů v Poháru UEFA. Tenhle byl ale výjimečný, Liga mistrů je něco jiného. Byla to pro mě velká událost i zkušenost.

Co říkáte na Henryho nový klubový rekord - 186 gólů za 6 let a 76 dní? Je to nádherné v jeho věku. Je mu osmadvacet a za Arsenal může hrát klidně dalších šest let. Rekord podtrhuje jeho výjimečnost, po trávnících běhá jen málo takových hráčů. Možná jen Ševčenko z AC Milán by se s ním dal srovnávat. To je podobný typ.

Jak vidíte dál šance Sparty ve skupině B? Stát se může cokoliv. Arsenal už postup určitě nepustí, ale dál je to pořád otevřené. Čekají nás těžké zápasy na Arsenalu a Ajaxu a hodně napoví už příští kolo. Počítám s tím, že Arsenal bude doma ještě silnější, ale není přece dopředu jasné, že tam dostaneme příděl. Budeme bojovat.

Reklama

Související témata: