Hlavní obsah

Sázkaři v drtivé většině věří Barce. Kurzy pamatují i na Suárezovo kousnutí

Praha

Jak dopadne finále fotbalové Ligy mistrů? Letos je řešení tajenky papírově velmi jednoduché. Nepotřebujete ani nápovědu. Šance Barcelony a Juventusu jsou vyjádřeny sázkami českých tipujících jasně. U Tipsportu poměrem sázek na vítězství v poměru 97:3 procent, u Fortuny věří Barceloně 90 procent sázkařů a u Chance 95 procent. Vypsány jsou také některé zábavné kategorie.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Barcelonský Lionel Messi slaví gól ve finále Španělského poháru.

Článek

„Je neobvyklé, aby ve finále tak prestižní a sportovně náročné soutěže byly takové kurzové rozdíly," říká Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu. Výhra Barcelony má kurz 1,6:1, zatímco výhra Juventusu 6:1. „To odpovídá spíše kurzům na duel základní skupiny LM mezi favoritem a outsiderem. Barcelona je ve finále podle očekávání, ale Juventus je prostě mimořádně překvapivým finalistou," dodává Urbanec.

Nejpravděpodobnějšími střelci gólů v berlínském finále jsou rovněž esa Barcelony: Messi 1,9:1, Suárez 2,5:1, Neymar 2,5:1. To první kanonýr Juventusu Tévez má kurz 3,7:1.

Také držení míče jasnou věcí

Z kurzů lze vyčíst, že pokud dá Messi gól, Barca si vítězství vzít už nenechá - 2,4:1. Vsadit se dá i na držení míče a nikdo nepochybuje, že kouzelníci z Barcelony si kratičkými přihrávkami svá procenta uhrají. Držení míče Barcelona více než Juventus 1,08:1, pokud byste chtěli tipovat, že tomu bude naopak, čeká vás kurz 9:1.

Bookmakeři Chance zamítli i variantu, že by Barcelona snad mohla vyhrát až v prodloužení (kurz 11,50:1), stejně tak utkání jen stěží bude rozhodovat penaltový rozstřel (8:1). Nejpravděpodobnější výsledek utkání je 1:0 nebo 2:0 pro Barcelonu.

Nejvíce sázené fotbalové utkání sezóny

Drtivý útok proti precizní obraně, to bude podle Fortuny duel Barcelony a Juventusu. Riziko, že Suárez znovu zakousne Chielliniho (pokud by přece jen nastoupil), je podle kanceláře 66:1.

„Ztráta Chielliniho bude pro Juventus hodně citelná. Obránců jeho kvalit běhá v Evropě jen málo, mohl by Messiho a spol. potrápit. Drobná zranění ale trápí i další klíčová hráče, misky vah se tak přiklání na stranu Barcelony," říká Ondřej Vích, hlavní bookmaker Fortuny.

Nejčastěji tipovaný výsledek je 2:0 nebo 3:1 pro Barcelonu. Jde zároveň o nejvíce sázené fotbalové utkání sezóny - jen u Fortuny půjde o objem sázek v řádu miliónů korun.

Ve Victoria Tipu pak nachystali pár neobvyklých kurzů. Třeba jestli obávaný kanibal Suárez zase někoho kousne (100:1). Nebo jestli dá Messi gól pravačkou (7:1) či hlavou (10:1) nebo Pirlo hlavou (30:1) či z přímého kopu (12:1). Vcelku pravděpodobné je, že Neymar dostane žlutou kartu za simulování (4,5:1).

Reklama

Související témata: