Hlavní obsah

Hrál za Buffona na konzoli a řadí ho do historie. Ve finále to ale Neymar řešit nebude

Berlín/Praha

Vyvrcholení fotbalové Ligy mistrů se blíží a obecně favorizovaná je proti Juventusu Barcelona. Jedna z jejích největších person se před berlínským finále proti týmu z Turína cítí sebejistě. Avšak mimo to Neymar zmínil, že proti strážci soupeřovy brány Gianluigimu Buffonovi, jehož považuje za jednoho z nejlepších gólmanů v historii, to budou mít barcelonští střelci nesmírně těžké.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Neymar oslavuje svoji trefu proti Bayernu.

Článek

„Doufám, že ze stadiónu, i s ohledem na všechnu tvrdou práci, co je za námi, odejdeme velmi šťastní. Jsem si celkem jistý, že můžeme vyhrát," tvrdí Neymar. Za pravdu mu dávají i bookmakeři, kteří katalánský tým mnohdy už vidí jako nového vítěze milionářské soutěže.

Finále Ligy mistrů mezi Juventusem začne ve 20:45. Živě ho vysílá ČT Sport, sledovat ho můžete v on-line reportáži na Sport.cz

„Leo (Messi) a Luis (Suárez) jsou dva výjimeční hráči opravdu extrémně vysoké kvality," připomněl Neymar další hvězdy v kádru Barcy. „Hlavním faktorem je naše přátelství na hřišti i mimo něj, hodně to pomáhá," uvedl 23letý Brazilec s tím, že jen velká jména k úspěchu nestačí.

Hvězdné trio Messi-Suaréz-Neymar se v končící sezóně podílelo na 120 gólech nejúspěšnějšího týmu španělské La Ligy.

„Juventus je výborný tým – proto je také ve finále. Bude to úžasný, ale velmi těžký zápas. Hlavně z důvodu, že Buffon je skvělý brankář, jeden z nejlepších v historii," skládal Neymar komplimenty.

Hrál za Buffona na playstationu

Jméno Gianluigi Buffon se vskutku objevovalo v seznamech nejlepších brankářů světa. 37letý Ital, jenž v Turíně působí od roku 2001, vyhrál s Juventusem šestkrát Serii A, s italským výběrem se také v roce 2006 stal mistrem světa.

„Dříve jsem za něj hrával na playstationu. Jsem jeho velký fanda, stejně bych mu ale rád dal gól," řekl mladý Brazilec navzdory.

„Trofej je blíž a blíž. Tohle je finále, o němž jsem tolik snil už jako dítě. Prožívám nejlepší moment svého života, vydám ze sebe všechno. (...) Doufám, že si s týmem tenhle sen užijeme a Ligu mistrů vyhrajeme," dodal Neymar.

Reklama

Související témata: