Hlavní obsah

Španělský tisk: Barcelona se vrátila na fotbalový Olymp

Madrid/Řím

Barcelona se sobotním vítězstvím 3:1 nad Juventusem ve finále Ligy mistrů podle španělského tisku vrátila na fotbalový Olymp. Za zaslouženou označují výhru katalánského celku v Berlíně i italská média, která však zdůrazňují, že hráči „Staré dámy" v čele s brankářem Gianluigim Buffonem ukázali velké srdce a dlouho drželi s favoritem krok.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Barcelona oslavuje triumf v Lize mistrů. Trofej drží nad hlavou střelec třetího finálového gólu Neymar.

Článek

„Barcelona je v pátém nebi," napsal v narážce na počet barcelonských triumfů v prestižní soutěži deník El Mundo, který ocenil hlavní postavy večera. Záložníka Xaviho, který odehrál 151. zápas v Lize mistrů a rozloučil se s barcelonským dresem, trenéra Luise Enriqueho, jenž v první sezóně u týmu získal treble, a Andrése Iniestu. „Xavi vstoupil mezi nesmrtelné legendy, Enrique udělal obrovský skok v kariéře a Iniesta řídil zápas jako kouzelník s magickou hůlkou."

„Barcelona se vrátila na fotbalový Olymp," uvedl server Cadena Ser. „Byl to boxerský zápas, který Katalánci vyhráli na body a nakonec porazili Juventus jeho vlastní zbraní - rychlými protiútoky," dodal.

Bez Buffona by bylo po 15 minutách hotovo

Také deník Marca ocenil práci nového trenéra. „Luis Enrique získal treble a stal se legendou. Jako Pep Guardiola," připomněl bývalého kouče katalánského celku. „Barcelona v Berlíně hrála pátou symfonii," napsal v další narážce na počet vítězství v Lize mistrů AS.

Plné slovních hříček i chvály byla také italská média. „Juventus padl, ať žije Juventus. Skvělé trio Messi, Neymar, Suárez odsoudilo Starou dámu k smrti.

A jen díky Buffonovi berlínská zeď nespadla," napsala Gazzetta dello Sport. „Buffon dělal zázraky, ale na nezastavitelnou Barcelonu to nestačilo. Bez něj by ale po čtvrthodině bylo po zápase," uvedla Repubblica. „Buffon byl nejlepší. Skvělý kapitán fantastického týmu," napsal Corriere della Sera.„

Reklama