Hlavní obsah

Vrať medaili! vyzývají obránce Barcelony po triumfu v Lize mistrů

Barcelona/Berlín

Vyhrát alespoň jednou v životě Ligu mistrů, to je sen miliónů mladých i profesionálních fotbalistů. Někdo pro to nemusí ani hnout prstem a přitom se mu na krku houpe vítězná medaile a juchá s ušatým pohárem. Takový je případ belgického zadáka Barcelony Thomase Vermaelena, letní posily katalánského týmu, který však v milionářské soutěži kvůli zranění stehenního svalu neodehrál ani minutu.

Foto: Facebook

Thomas Vermaelen (uprostřed) získal medaili pro vítěze Ligy mistrů, i když neodehrál ani minutu.

Článek

Vermaelen vyšel Barcelonu v srpnu na 20 miliónů eur, někdejší zadák Arsenalu měl vyztužit zadní řady Blaugranas, jenže těsně před startem sezóny se zranil a se stehnem laboroval celý ročník. Belgický internacionál odehrál po svém příchodu na Camp Nou jen 63 ligových minut proti Deportivu La Coruňa, do Champions League ani jednou nezasáhl.

Minulý víkend ale po finále v Berlíně slavil. Barcelona porazila Juventus 3:1 a devětadvacetiletý hráč od předsedy UEFA Michela Platiniho navlékl na krk památnou medaili pro evropské klubové šampióny. Stejně jako Messi a spol. zvedl nad hlavu legendární ušatý pohár, přestože na něm neměl žádné zásluhy.

„Vrať medaili!" vyzvali belgického zadáka rozhněvaní fanoušci na sociálních sítích. Ovšem Vermaelen jako by tyto výlevy neslyšel a vlastně ani nemusel, jelikož figuroval na oficiální klubové soupisce pro Champions League. Na svůj Twitter ještě Vermaelen umístil komentář s verdiktem, jak je šťastný ze zisku treble, tedy vítezství v La Lize, Copa del Rey a Champions League...

Z úspěchu belgického obránce mají jistě radost i funkcionáři Arsenalu. Kanonýři během loňského prodeje měli ve smlouvě klauzuli, že v případě vítězství Barcelony v Lize mistrů přitečou na Emirates Stadium další čtyři milióny eur. Stačilo, že Vermaelen chodil na pravidelné rehabilitace a Arsenal je opět o něco bohatší.

Reklama

Související témata: