Hlavní obsah

Sparta veze na souboj s Arsenalem i juniora

Pryč jsou časy, kdy trenéři fotbalové Sparty Praha měli před zápasy Ligy mistrů dilema, kteří hráči z kádru se nedostanou do osmnáctičlenné nominace k utkání. Až v úterý dopoledne vyrazí výprava českého mistra na cestu ke středečnímu duelu s londýnským Arsenalem, bude na palubě leteckého speciálu pouze 18 hráčů včetně juniora Jiřího Jeslínka.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Sparta doma s Arsenalem prohrála.

Článek

Sparta prochází nejen herní, ale i hráčskou krizí. Tým deptaný jednou prohrou za druhou přichází i o obvyklé opory. Ke čtvrtému duelu prestižní soutěže nemá k dispozici už tři hráče z původní základní sestavy, která vyběhla v září k domácímu zápasu s Ajaxem: Karla Poborského se klubové vedení zbavilo, Tomáš Sivok si přetrhl kolenní vazy a naposledy Karol Kisel si v sobotu zlomil klíční kost.

Na marodce je však nově také náhradní gólman David Bičík, který se zranil v duelu sparťanské rezervy, a do poslední chvíle nebylo jisté, zda trenér Stanislav Griga vezme s sebou záložníka Jana Šimáka, který prodělal několikadenní chřipku a po ukončení protialkoholní léčby nemá ještě dostatečně netrénováno. Trenér si rozhodnutí ponechal až na dnešní večer.

Příznivou zprávu se naopak dozvěděl Jeslínek, který jinak ani nefiguruje na prvoligové soupisce českého mistra a před třemi týdny teprve oslavil plnoletost.

Sparta se před utkáním ubytuje v hotelu Hilton nedaleko Hyde Parku a v 19:00 absolvuje oficiální trénink na stadionu Highbury. V tamním takřka čtyřicetitisícovém hledišti budou mít ale její hráči ve středu pouze minimální podporu. Pražský klub se rozhodl v reakci na rasistické pokřiky některých fanoušků neprodávat na londýnský duel vstupenky, a tak na tribunách budou Spartě přát jen zhruba dvě stovky diváků z řad klubových partnerů.

Reklama

Související témata: