Hlavní obsah

Arsenal půjde na Spartu i s Henrym

LONDÝN

Kanonýr Arsenalu Thierry Henry, jenž před dvěma týdny rozhodl dvěma góly první vzájemné měření se Spartou v Lize mistrů, nebude chybět ani ve středeční odvetě. Podle trenéra londýnského celku Arséne Wengera francouzský reprezentant na Highbury nastoupí, i když se nad jeho startem vznášely pochybnosti.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Thierry Henry (vlevo) po vítězném utkání na Letné.

Článek

Francouzský útočník se stále ještě zotavuje ze zranění a v sobotním ligovém zápase nehrál. "Teď má velkou šanci nastoupit tak, jak jsme si to minulý týden naplánovali. Zkoušeli jsme ho při třech trénincích a jeho odpověď byla OK. Kdyby bylo nějaké riziko, tak to neudělám," prohlásil Wenger na úterní tiskové konferenci.

Spartu čeká ve středu soupeř, který v této sezóně doma ještě ani jednou nezaváhal. Arsenalu se sice v anglické lize nijak zvlášť nedaří, ale stadión Highbury je nedobytnou tvrzí, z níž si nikdo ze šesti soupeřů ještě neodvezl ani bod. Když zůstane tradice zachována i ve středečním utkání se Spartou, bude mít Arsenal jistou účast v osmifinále Ligy mistrů.

Trenér Arséne Wenger se netají tím, že postupový úkol nechce odkládat a že nebude čekat na zbývající zápasy ve Švýcarsku s Thunem a doma s Ajaxem. "Už jsme jednou nohou ve vyřazovací fázi a teď chceme práci dokončit," prohlásil francouzský kouč.

Opět s Bergkampem

Arsenal v anglické lize doma vyhrál všech pět zápasů a inkasoval v nich jen jediný gól. Na Highbury zvítězil i nad Thunem, i když až gólem v nastaveném čase. "Tenhle zápas mě nejvíc zklamal," řekl Wenger a vyjádřil naději, že ve středu to nebude takové drama.

Arsenal je jasným favoritem, přestože opět nebude kompletní. Dlouhodobě jsou na marodce anglický reprezentační obránce Ashley Cole i běloruský záložník Aleksandr Hleb. Wenger vyloučil, že by nastoupil Švéd Ljungberg, který v posledním ligovém utkání inkasoval tvrdý úder.

Do sestavy se však nepochybně vrátí Nizozemec Bergkamp, který na Letné chyběl jen kvůli svému pověstnému strachu z létání. Pro Arsenal má i ve svých 36 letech stále obrovskou cenu. Byl to on, kdo svým gólem rozhodl o výhře nad Thunem.

Reklama