Hlavní obsah

Sparta má z Arsenalu respekt, nikoliv strach

LONDÝN

Jen sedmnáct hráčů přivezl trenér Stanislav Griga v úterý po poledni do prosluněného Londýna. Kromě Kisela, který má zlomenou klíční kost, chyběl i Šimák, jenž prodělal virové onemocnění. Pražanům poněkud pokazila náladu informace, že ve středu opět nastoupí kanonýr Henry, který jim dal na Letné oba góly. Strach však nemají.

Článek

Na trávník stadiónu Highbury hosté vyběhli večer a jen Martin Hašek (hrál) s Jaromírem Blažkem (seděl na lavičce) vzpomínali, že tady už jednou byli. Před pěti roky tu Sparta prohrála 2:4. Pokud chce letos ještě pomýšlet na druhou příčku, musí získat alespoň sedm bodů ze tří utkání.

Jak dopadne zápas Arsenal - Sparta?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Trenér Stanislav Griga nepropadá panice. "Situace v mužstvu není lehká, ale musíme se připravit na Arsenal co nejlépe. Když budeme hrát tak jako v sobotu ve druhém poločase proti Sigmě, nevidím důvod, proč bychom nemohli mít proti Arsenalu šanci. Hráčům říkám, aby se na utkání na Highbury těšili a užili si ho. Na takové zápasy se kolikrát čeká roky," řekl kouč Sparty.

"Arsenal ukázal už v Praze svoji sílu. Samozřejmě cítíme respekt, ale rozhodně to není strach. Nebudu spokojen s žádnou porážkou, i do tohoto utkání jdeme s cílem bodovat," dodal.

K taktice na zápas prozradil: "Rozhodně nezalezeme před šestnáctku, ale nebudeme ani hrát vabank a snažit se o přestřelku, to by byla cesta do pekel. Chceme vycházet z pozorné obrany a hrát aktivně, abychom byli důstojným soupeřem," uvedl Griga.

Nastoupit na Highbury je svátek

"Zahrát si na Highbury, to je svátek. Arsenal je favoritem, my můžeme jen překvapit. Žádného debaklu se nebojím a ani si ho nepřipouštím, to bychom se museli bát každého zápasu. Oni jsou silní ve všech řadách, ale nedáme jim nic zadarmo," říkal odhodlaně Miroslav Matušovič.

Jediným aktivním pamětníkem prohry 2:4 na Highbury před pěti roky je Martin Hašek. "Tenkrát jsme sem jeli v optimističtější náladě, protože Sparta měla silnější a zkušenější tým s tehdy mladým, ale už velmi dobrým Tomášem Rosickým. Teď nemáme opravdu co ztratit, ale stát se může ledacos a pořád je ve hře devět bodů znamenajících podle mne postup z druhého místa. Domácím ale přinese případná výhra už jistotu," konstatoval Hašek.

Ljungberg je na marodce

Trenér Arsenalu Arsene Wenger má také starosti. Na marodku znovu přibyl ke Coleovi a Hlebovi švédský záložník Ljungberg, jenž má svalové problémy. Hrát by měl ale Henry, byť se mu minulý týden obnovily potíže s třísly. "Je připraven, jeho startu nic nebrání," konstatoval Wenger. Nastoupí i Bergkamp, který zachránil Kanonýrům vítězství s Thunem. V pořádku už je i anglický reprezentační obránce Campbell.

"Vítězství nám zajistí postup a klid z pohledu Ligy mistrů pro zbytek podzimu. Potřebujeme se soustředit na Premier League, takže pro středeční výhru uděláme maximum. Sparta má také problémy, ale rozhodně ji nemůžeme podcenit, právě proto, že u nás nemá co ztratit," konstatoval kouč domácích.

Pravděpodobné sestavy
Arsenal: Lehmann - Lauren, Campbell, Toure, Clichy - Flamini, Pires (Fabregas), Gilberto Silva, Bergkamp - Henry, Reyes.
Sparta: Blažek - Pergl, Petrouš, Lukáš, Kadlec - Hašek, Petráš - Pospěch, Zelenka, Matušovič - Slepička (Došek).
Zápas začíná ve 20.45 h. SEČ a jako hlavní ho řídí Francouz Sars.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články