Hlavní obsah

Liga mistrů on-line: Arsenal - Sparta

PRAHA/LONDÝN

Čtvrtý duel v základní skupině letošní Ligy mistrů čeká ve středu fotbalisty pražské Sparty. Na londýnském Highbury si svěřenci trenéra Grigy zopakují dva týdny starý souboj s Arsenalem. V Praze anglický celek zvítězil díky dvěma gólům Thierry Henryho. Jak skončí odveta? Sledujte on-line reportáž na stránkách Sport.cz.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hrdina zápasu Thierry Henry (vlevo) s Robertem Pirésem už ve sparťanském dresu po zápase na Letné.

Článek

Domácí Arsenal je pro středeční utkání jasným favoritem a podle nabídek sázkových kanceláří by cokoli jiného než výhra londýnského klubu byla obrovským překvapením.

To si uvědomuje i trenér Sparty Stanislav Griga, který se snaží brát zápas především jako fotbalový svátek. "Arsenal je nejkvalitnější a nejvíce ceněné mužstvo v naší skupině, takže pro mě i pro mužstvo je zápas proti němu velký svátek. Hodně se těšíme," uvedl letenský lodivod po příletu do Anglie.

Jak dopadne zápas Arsenal - Sparta?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Tým pod vedením trenéra Wengera dosud v Lize mistrů nezaváhal a bude hrát o jistotu postupu do osmifinále. Griga proto necítí jako velkou výhodu fakt, že se Arsenalu příliš nedaří v Premier League. "Tak zkušené a mezinárodně ostřílené mužstvo dokáže hodit problémy za hlavu a koncentrovat se na nové utkání. Byl bych rád, kdyby to dokázal i můj tým," doufá kouč Sparty, že jeho svěřenci pojedou domů se vztyčenou hlavou.

Arsenal, to je především obrovská ofenzivní síla. Podle Grigy se ale Sparta nechce spolehnout na pouhý 'beton'. "Proti Arsenalu by bylo málo, kdybychom hráli jenom dobře v obraně. Pokud chceme uspět, musíme být i my nebezpeční a dostávat se do šancí," má jasno.

Liga mistrů - středeční program (začátky ve 20:45)
Skupina A
Juventus Turín - Bayern Mnichov, rozhodčí Michel (SR),
FC Bruggy - Rapid Vídeň, Jefet (Izr.).
Skupina B
FC Thun - Ajax Amsterodam, Hriňák (SR),
Arsenal Londýn - Sparta Praha, Sars (Fr.).
Skupina C
Werder Brémy - Udinese Calcio, Baskakov (Rus.),
FC Barcelona - Panathinaikos Atény, Temmink (Niz.).
Skupina D
Olympique Lille - Manchester United, Merk (Něm.),
Benfica Lisabon - FC Villarreal, De Bleeckere (Belg.).

Reklama

Související témata: