Hlavní obsah

Sparťané litovali laciných chyb v obraně

Karel Felt (Londýn)Právo

Dlouho to ve středu na Highbury, kde Arsenal hostil v Lize mistrů pražskou Spartu, vypadalo na slušnou partii, ale konečný výsledek 3:0 pro domácí už trochu zavání debaklem. "Opět jsme udělali fatální chyby, které Arsenal tvrdě trestal," povzdychl si po utkání Zdeněk Pospěch.

Článek

"Osmdesát minut jsme hráli dobrou partii, ale pak jsme dvakrát inkasovali a z dobře vyhlížejícího zápasu nic nebylo," krčil rameny letenský záložník.

Miroslav Matušovič bojoval na hrotu sám a uznal, že to proti robustním stoperům Arsenalu Campbellovi s Tourém bylo hodně těžké. "Jsou jako hory, každý pomalu o dvě hlavy vyšší než já," přiznal Matušovič, jenž v den utkání slavil pětadvacátiny.

Jako byste ohodnotili výkon Sparty na Highbury?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Důvod k oslavě tak neměl ani kapitán Sparty Martin Petráš, jemuž bylo ve středu pro změnu dvacet šest... "Oslava je to určitě smutná, protože tři góly v naší síti jsou příliš kruté. Bohužel jsem se na jednom podílel vlastní chybou, což mě mrzí, ale daleko víc mě štve, že jsem mohl sám dvě branky vstřelit. U hlavičky do břevna mi chyběly centimetry a při další šanci snad čtvrt kroku. Nedá se nic dělat, jedeme dál," dodal Petráš.

Henry: Postup nepřeceňuji

Radost neměl ani kouč Pražanů Stanislav Griga. "Z celkového pohledu je výsledek možná trochu krutý, ale na druhou stranu vyhrál Arsenal zaslouženě," uvedl Griga. "Chtěli jsme hrát aktivně. To se dařilo do 80. minuty, pak jsme hru otevřeli, hráli riskantně a přišly hrubé chyby."

Jedním z hrdinů v domácím dresu byl útočník Thierry Henry. Dal krásný první gól, další dva van Persieho už viděl jen z lavičky. "Střídání bylo domluvené a myslím, že mě Robin zastoupil dokonale," podotkl na adresu nizozemského kanonýra, který ho nahradil. "Jsem rád, že jsme postoupili, ale nijak to nepřeceňuji. Pro nás to byla povinnost a udělali jsme teprve první krok," řekl Henry.

Reklama

Související témata: