Hlavní obsah

Britové Spartu nešetří a chválí Henryho

LONDÝN

K přirovnáním z říše zvířat sáhl ve čtvrtek britský tisk při referátech o zápasu Ligy mistrů, v němž Sparta prohrála ve středu s Arsenalem 0:3. Podle Guardianu si londýnský klub hrál s Pražany jako kočka s myší, zatímco The Times vidí ve sparťanech beránky jdoucí na porážku a dopředu s tím smířené.

Článek

Hrdinou zápasu byl pro anglické komentátory střelec prvního gólu Thierry Henry, který podle dnešního vydání deníku The Sun provokoval a trápil Spartu celý večer. The Guardian píše, že vzhledem k neustálým sparťanským faulům bylo rozumné, když trenér Arséne Wenger svůj hlavní klenot po hodině z hřiště stáhl.

Jako byste ohodnotili výkon Sparty na Highbury?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Tento tah se mu nakonec vyplatil i ve skóre, protože střídající Robin van Persie dal dvě branky a zpečetil výhru domácích. "Je těžké přijít na to, co má Henry proti Spartě Praha, ale své nejlepší výkony tuto sezónu si vyhradil pro bezmocné Čechy," píše The Times.

The Daily Telegraph jde ještě dál a označuje výkon francouzského útočníka proti Spartě za fenomenální. Podle tohoto deníku byla převaha Arsenalu na hřišti tak jasná, že mnozí byli překvapeni, když šli domácí do šaten jen s jednou brankou na svém kontě. Češi se sice nepřijeli do Highbury jen dívat a dokázali ohrozit soupeřovu branku, ale jen sporadicky, komentuje list výkon hostí.

Reklama

Související témata: