Hlavní obsah

Bláznovství myslet si, že nás moskevské CSKA podcení, zní po losu z Letné

Na východ se fotbalové Spartě nechtělo, narazit na ruského protivníka jí také nebylo dvakrát po chuti. „Skutečně nejsem z losu nadšený,“ přiznával letenský gólman David Bičík, když se dozvěděl, že ve třetím kvalifikačním předkole Ligy mistrů narazí na ruského vicemistra CSKA Moskva. Sparta se s ním utkala před pěti lety v Evropské lize a nedopadla příliš slavně. V Rusku 0:3 prohrála, doma 1:1 remizovala. „Jenže od té doby se kádr CSKA dost změnil. Tedy až na obranu, která zůstává stejná,“ připomíná trenér Zdeněk Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Praha Marek Matějovský (vpravo) je jediným pamětníkem konfrontace s CSKA Moskva před pěti lety.

Článek

Poslední konfrontace mezi oběma celky se odehrála před necelými pěti lety, ze současného kádru Sparty ji však pamatuje jen Marek Matějovský.

„Tehdy bylo CSKA jasným favoritem skupiny, což postupem potvrdilo," připomínal na klubovém webu. „V Rusku jsou bohaté kluby a mají velké možnosti. Určitě nás čeká hodně kvalitní tým," uvědomoval si po losu, že dostat se přes CSKA do play off Ligy mistrů bude hodně těžké.

„Byl bych rád, kdyby nás podcenili, ale byl bych zároveň blázen, kdybych tomu věřil. Oni také chtějí postoupit do základní skupiny, takže podcenění z jejich strany nehrozí," přidával se Bičík.

Bičík si přál Monako

„Rozhodně se ale předem nevzdáváme. Každý z pěti soupeřů, na kterého jsme mohli narazit, by byl těžký a nám by nezbylo, než si s ním poradit," nechal se slyšet Bičík, jenž si vysnil jako protivníka Monako.

"Uděláme maximum pro postup, jenže CSKA určitě ví, co je Sparta za tým a nenechá nic náhodě. Často se potkáváme na soustředěních s ruskými týmy, takže ani pro nás to nebude nic neznámého. Jde o hodně, o Ligu mistrů. Nemyslím si, že by si mohli dovolit nás podcenit," řekl Matějovský.

"Pokud se nepletu, má CSKA pořád stejnou obranu, jako když Sparta hrála s tímto týmem před pěti lety," všiml si trenér Zdeněk Ščasný, že už 11 let spolu hrají obránci bratři Vasilij a Aleksej Berezučtí, Sergej Ignaševič i brankář Igor Akinfejev. Středová řada i útok se naproti tomu hodně změnil.

„Hlavně jsem rád, že hrajeme první zápas venku," hledal letenský kouč na losu alespoň nějaká pozitiva.

Postoupí fotbalisté Sparty přes CSKA Moskva do další fáze Ligy mistrů?
Ano
40,9 %
Ne
59,1 %
Celkem hlasovalo 20187 čtenářů.

Reklama

Související témata: