Hlavní obsah

Vyspali se spolu, pak sparťani a Plzeňáci vyrazili za pohárovým snem a milióny

Praha

První nástupní hala ruzyňského letiště se v pondělí ráno mohla přejmenovat na Terminál pohárové naděje. Lídři českého klubového fotbalu odtud bok po boku vyráželi za prvními soupeři v bitvě o postup do Ligy mistrů. Sparta zamířila v 7:30 do Moskvy za CSKA, Plzeň v 8:00 do Tel Avivu za Maccabi. Postup do základní skupiny bude letos odměněn královskou prémií 380 miliónů korun. Dosáhne na ni aspoň jeden český tým?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty (zleva) Matěj Hybš, Martin Frýdek, Josef Hušbauer, Bořek Dočkal a Ladislav Krejčí na ruzyňském letišti před cestou do Moskvy na utkání 3. předkola LM.

Článek
Fotogalerie

Dva nesmiřitelní rivalové na jednom smetišti. Přesněji hotelu. Plzeň i Sparta zvolily stejný program. Hráči se sešli již v neděli večer v letištním Marriottu, přespali tam a brzy ráno jen přešli do letištní haly. Nejprve viktoriáni v kostičkovaných sakách doplněných apartními bílými botkami, pět minut po nich Letenští v tmavých oblecích s klasickými polobotkami.

Večer se sešli, až na terminálu se ráno rozešli. „Nebudeme samozřejmě mít čas se na zápas Plzně koukat, ale postup jim také pro úspěch českého klubového fotbalu přejeme," ujišťoval sparťanský záložník Marek Matějovský.

Viktoria v prvním utkání třetího předkola Ligy mistrů nastoupí v úterý od 19:30 českého času proti Maccabi a její zápas vysílá ČT Sport. Sparta hraje v 18:15 českého času s CSKA a její duel televizní diváci neuvidí.

Oba se musí proti premiéře zlepšit

Nálada obou týmů byla během víkendu odlišná. Zatímco Plzeň regenerovala po vstupní výhře 2:1 nad Slavií, Sparta hned v ligové premiéře ztratila body remízou 0:0 v Jihlavě.

„Jenže pozor, v Tel Avivu by nám výkon z pátečního utkání nestačil. V Izraeli na nás čeká vynikající soupeř s výbornou ofenzivou. Poznatky z premiéry jsou nicméně směrem k úterku cenné," poukázal plzeňský trenér Miroslav Koubek.

„Vadí mi, že sami sebe dostáváme přístupem pod tlak. V Moskvě nás čeká ovšem úplně jiný soupeř než v Jihlavě. Těžký a sehraný, tam o přístup nemám obavy," konstatoval jeho sparťanský kolega Zdeněk Ščasný.

Kdo postoupí z 3. předkola LM?
Plzeň i Sparta
25,9 %
Ani jeden
12,8 %
Jen Plzeň
56,1 %
Jen Sparta
5,2 %
Celkem hlasovalo 25000 čtenářů.

Reklama

Související témata: