Hlavní obsah

Hapoelu dal Rajtoral gól, teď s Plzní projde peklem na Maccabi

Praha

Během tažení pohárovou Evropou už zmapovali kus světa a ani Izrael pro ně není neznámou. Fotbalisté Plzně dobře vědí, co je v úterý večer na úvod třetího předkola Ligy mistrů na půdě Maccabi Tel Aviv čeká. „Už jsme měli možnost konfrontace s izraelským týmem. Čeká nás bouřlivá atmosféra, jiné podnebí a rychlí, kvalitní hráči,“ avizoval František Rajtoral před pondělním ranním odletem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňští František Rajtoral (vlevo) a Ondřej Vaněk jsou nažhavení na začátek nové sezóny.

Článek
Fotogalerie

Neodletěl do neznáma. František Rajtoral si už v Tel Avivu zahrál, navíc v sezóně 2012/2013 vstřelil Hapoelu Tel Aviv gól.

„Mají stadión pro čtrnáct tisíc lidí, mělo by být vyprodáno. A při takových zápasech dokážou být Izraelci velmi bouřliví. Máme se na co těšit," poukázal plzeňský obránce, že se Viktoria musí připravit na pekelné prostředí.

Plzeň si loni v Evropské lize vybrala jednu slabší sezónu a do nového ročníku vstupuje s mottem Návrat do Evropy. Izraelci mohou být hodně ošemetnou první překážkou. Vždyť Maccabi má dvacet mistrovských titulů, je největším izraelským klubem.

„Sám jsem zvědavý, co nás tam čeká. Každopádně odlétáme s velkým očekáváním. Věřím, že přivezeme dobrý výsledek do odvety," doufá Rajtoral.

S novou érou přichází nová motivace

Viktoria se díky titulu posunula do mistrovské části kvalifikace o Ligu mistrů, z níž by měla mít cestu do hlavní soutěže snazší než Sparta, která hraje v části nemistrovské. Oba čeští zástupci mají jistotu aspoň play off o Evropskou ligu - to v případě, že by ve třetím předkole neuspěli.

„Každý rok touto dobou přichází motivace. Začíná nová sezóna, nová éra. A my chceme vyhrávat a získávat trofeje. Věřím, že v Izraeli se odrazíme k tomu, abychom se doma v odvetě mohli radovat z postupu," ujišťuje Rajtoral.

Díky rozboru trenérů u videa už mají viktoriáni jasno, proti komu se postaví. „Všichni jejich hráči jsou skvěle dynamicky vybaveni. Mají třeba výborného střelce Zahaviho. Hrál proti nám i za Hapoel a stále prokazuje, že je rychlý a technický hráč. Hodně šikovný je také záložník Ben Haim," zapsal si Rajtoral za uši.

Zápas Maccabi Tel Aviv - Plzeň se hraje v úterý v 19:30 českého času, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Postoupí fotbalisté Plzně přes Maccabi Tel Aviv?
Ano
83 %
Ne
17 %
Celkem hlasovalo 6109 čtenářů.

Reklama

Související témata: