Hlavní obsah

Sparta začíná v Moskvě bitvu o velký sen. Ščasný avizuje změny, ale bez Lafaty

Moskva

Zázrak se nestal, nejlepší střelec týmu se ještě neuzdravil. Fotbalisté pražské Sparty tak v Moskvě začnou pouť za vysněnou Ligou mistrů bez kapitána Davida Lafaty. „Je tady s námi, ale spíše aby mužstvu svou přítomností pomohl. Nedovedu si představit, že bych Davida do takového zápasu už poslal,“ avizuje trenér Zdeněk Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťani David Lafata (vlevo) a Bořek Dočkal na tréninku před úterním utkáním Ligy mistrů v Moskvě.

Článek
Fotogalerie

Sparta prahne po pohárovém úspěchu a v Moskvě začíná další pokus o postup do vysněné Ligy mistrů. "CSKA je silný soupeř. Věříme si, že podáme stoprocentní výkon - pak by to měl být rovnocenný duel a bude šance postoupit. Nejsme favorit, ale odhodlání máme," vyhlásil šéf klubu Daniel Křetínský.

Trenér Zdeněk Ščasný však musí reagovat nejen na sílu favorizovaného CSKA, ale také na nevydařený ligový začátek svého týmu v Jihlavě. „Nějaké změny v sestavě budou. Nejde jen o jeden zápas, třeba Steinhöfer neměl optimálních posledních deset dnů. Uvažuji také o tom, že se do základní sestavy vrátí Costa," nastínil letenský kouč.

CSKA Moskva - Sparta Praha
Úvodní zápas 3. předkola Ligy mistrů. Dnes od 18:15 českého času, přímý přenos ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz. Rozhodčí Estrada (Šp.).
Předpokládané sestavy - CSKA: Akinfejev - Fernandes, V. Berezuckij, A. Berezuckij, Nababkin - Dzagojev, Wernbloom, Eremenko, Natcho, Tošič - Musa.
Sparta: Bičík - Mareček, Holek, Hybš - Frýdek, Matějovský, Vácha, Dočkal, Costa - M. Paixao, L. Krejčí.

Rozpačitý výkon na Vysočině má aspoň jeden pozitivní efekt. Trenér CSKA má z Pražanů trochu zamotanou hlavu. „Příprava na utkání nebyla jednoduchá, protože Sparta odehrála jen jeden soutěžní zápas. Trenér navíc v přípravě měnil rozestavení," poukázal Leonid Sluckij. „Sice máme videa ze všech soupeřových zápasů v přípravě, ale moc nám to nepomohlo, protože nemám moc ponětí o skutečné síle Sparty..."

Hlavně hrát rychle, pak je šance

Moskevský tým je v pohodě. Oba úvodní ligové zápasy vyhrál a ani jednou neinkasoval. Ruští experti přitom poukazují, že CSKA neukázal celý svůj potenciál.

„Jak jsme CSKA viděli, čeká nás hodně silný a stabilizovaný soupeř. Hrají dlouho pohromadě, navíc pod jedním trenérem. Chtěl bych, abychom v útoku zrychlili, pak bychom mohli uspět," naplánoval Ščasný. „Všimli jsme si, že soupeři, kteří proti CSKA chtěli jen bránit a hrát odzadu, tak neuspěli," poukázal ještě.

Ani v Moskvě zřejmě neustoupí od nového rozestavení 3-5-2, jež mužstvu od léta ordinuje. O to víc bude třeba, aby Mario Holek bezchybně dirigoval tříčlennou obranu.

„Složení včetně halvbeků je nové, ještě si musí sednout. Ale v tom bych problém neviděl. Proti CSKA půjde o to najít si cestu, jak překonat jejich blok a dostat se do jejich zadních řad," přeje si letenský stoper.

Kdo postoupí z 3. předkola LM?
Plzeň i Sparta
25,9 %
Ani jeden
12,8 %
Jen Plzeň
56,1 %
Jen Sparta
5,2 %
Celkem hlasovalo 25000 čtenářů.

Reklama

Související témata: