Hlavní obsah

Hráčům patří kompliment, říkal plzeňský kouč Koubek. A vyjádřil mírný optimismus

Tel Aviv

Přestože v závěru jeho tým inkasoval gól na 1:2, byl kouč Plzně Miroslav Koubek po úterním duelu v Tel Avivu spokojený. „Hráče musím pochválit, drželi se naší strategie, patří jim kompliment,“ řekl Koubek po utkání na stadiónu Bloomfield.

Foto: Ladislav Nussbauer, ČTK

Trenér Plzně Miroslav Koubek po výhře v 3. předkole Ligy mistrů na půdě Maccabi Tel Aviv.

Článek
Fotogalerie

Zápas prý naplnil jeho očekávání. „Potvrdilo se, že domácí jsou v ofenzivě hbití, kreativní, dynamičtí a nebezpeční. Museli jsme zvládnout jejich útočnou sílu, to znamená je dobře pokrýt. Naše taktika byla nedovolit soupeři vnikání na kolmé přihrávky. Na to jsme se hodně připravovali," uvedl Koubek.

Tomu vyšel tah s nasazením trojice hráčů (Milan Petržela, Ondřej Vaněk a Aidin Mahmutovič), jenž dva úvodní zápasy v nové sezóně začali na lavičce. Petržela s Mahmutovičem vstřelili po gólu.

„Byl jsem přesvědčený o tom, že to bude fungovat. To se potvrdilo," liboval si kouč, kterého mrzelo zaváhání při inkasované brance v závěru zápasu. „Ta situace byla řešitelná, trošku mě mrzí. Ale chybičky k fotbalu patří. Zvlášť proti týmu, který je v domácím prostředí velmi silný. Výhra tady je cenná. Za posledních 57 zápasů tady vyhrál jediný tým. Takže teď je jejich bilance 58 zápasů a dvě výhry soupeře," podotkl Koubek, který odmítá, že by Viktoria byla jednou nohou v play off Ligy mistrů. Podle něj čeká tým v odvetě spousta práce.

„Před zápasem jsem říkal, že šance vidím padesát na padesát. Teď to jenom posunu na šedesát ku čtyřiceti, vyjádřím jen mírný optimismus. Maccabi je hodně silný soupeř, ale v odvetě to zase bude jiný zápas. Jako se domácí opřeli o vynikající publikum, tak v odvetě věříme v sílu našeho domácího prostředí my," uzavřel Koubek.

Postoupí Plzeň přes Maccabi Tel Aviv do play off Ligy mistrů?
Ano
93 %
Ne
7 %
Celkem hlasovalo 12252 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články