Hlavní obsah

Sparťan Krejčí je zpátky! Dal gól dokonce i hlavou

Karel FeltPrávo

Téměř celou minulou sezónu byl záložník Sparty Ladislav Krejčí na tapetě médií i fanoušků. Nedařilo se mu. Objevovaly se spekulace, jestli ho mají trenéři Lavička a po něm Ščasný vůbec stavět, natož aby ho pak nominoval Vrba do reprezentace. Všechno ustál a na evropském šampionátu do 21 let gólem do sítě Němců naznačil, že se forma vrací. V letní přípravě pak navázal na nit, přetrženou po mistrovské sezóně, což dokázal gólem v Moskvě, v úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Ladislav Krejčí (vlevo) střílí hlavou vyrovnávací gól Sparty na hřišti CSKA Moskva v úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

„Hezky se to poslouchá, ale já bych to nerad zakřikl. Makám pořád naplno, ještě si v tréninku přidávám. Jsem rád, že hraju a jsem na hřišti něco platný. Gól byl třešničkou na dortu," pravil skromně.

Vyrovnávací trefa na 2:2 na moskevském trávníku byla jeho teprve druhým gólem hlavou za sparťanské áčko. „Moc gólů hlavou opravdu nedávám. Poprvé se mi to povedlo v říjnu 2011 v domácím poháru na trávníku tehdy ještě druholigového Znojma. Vyhráli jsme 4:1 a jednu branku jsem přidal i nohou," zašátral úspěšně v paměti.

„Lukáš Vácha poslal perfektní centr. Viděl jsem, že po míči jde i domácí stoper, ale ten ho netrefil, kdežto mně se to povedlo a poslal jsem ho tam, kam jsem chtěl, ke vzdálenější tyči," popsal trefu, která může mít postupovou hodnotu. „To se ukáže až po odvetě," dodal.

Šanci na postup nesmíme promarnit

CSKA hrálo fotbal, což Spartě vyhovuje. Oba týmy měly hodně šancí, padly čtyři góly. Remíza 2:2 je pro Spartu výborným výchozím bodem pro středeční odvetu na Letné. „Je to moc dobrý výsledek. Bylo důležité, že jsme rychle zareagovali na inkasované góly. Mohli jsme se pořád rvát o výsledek, byli jsme ve hře. CSKA je silný soupeř, ale my jsme makali naplno, jezdili po zadku a ukázali, že s nimi dokážeme hrát," vrátil se ve vzpomínce na moskevský stadión Chimki.

Na radovánky je ale podle něho spousta času. „Máme za sebou vydařený poločas dvojutkání. CSKA je silný tým, který hraje stejně doma jako venku. Otestovali jsme si jejich silné i slabší stránky, což oni také. Bude to otevřené. Trenéři mají dostatek informací a jistě nás připraví co nejlépe i na odvetu. Věřím, že ji zvládneme. Šanci na postup nesmíme promarnit," zdůraznil Krejčí.

Dobýt obrannou tvrz Baníku

Hrát fotbal, to Spartu baví a jde jí to. Dobývat obranné valy soupeřů, to už ji nebaví a v prvoligové premiéře v Jihlavě to ani nezvládla. „Tam se od nás právem čekalo vítězství. Bohužel jsme si s tím neporadili, i když nějaké šance jsme si vytvořili. Srovnat tuhle remízu s tou moskevskou nejde. V Jihlavě to byla ztráta, v Moskvě zisk, který samozřejmě musíme potvrdit," pravil a nabídl svůj pohled na sobotní duel s Baníkem na Letné. „Loni na podzim jsme s Baníkem doma prohráli. Dali gól z jediné vážnější akce. V sobotu budeme zase dobývat jejich obranu. Poučili jsme se a uděláme všechno proto, abychom tenhle úkol zvládli co nejlépe a vyhráli."

Sparta praktikuje pod koučem Ščasným nové herní rozestavení 3 - 5 - 2, v němž má Krejčí jinou roli, než při 4 - 1 - 4 - 1. Nehraje na kraji středové řady, ale na levé straně útoku. Rozdíl však nevidí. „Mně vyhovují oba systémy a nedělá mi problém přejít z jednoho na druhý. V obou mám dost prostoru pro centry a dostanu se i do zakončení. V tom tříobráncovém nemám tolik povinností dozadu, ale ty mi nedělají problém. Podstatné je, že mohu hrát a pomoci týmu," rozloučil se Ladislav Krejčí.

Reklama

Související témata: