Hlavní obsah

Arsenal už trumfli. Teď chtějí plzeňští fotbalisté natáhnout vítěznou sérii o další zápas

Víra v postup Plzně je bezmezná. Alespoň u tuzemských sázkařů, protože všichni pokládají peníze s přesvědčením, že český mistr odvetu třetího kvalifikačního předkola zvládne a přes izraelské Maccabi Tel Aviv do play off Ligy mistrů postoupí. Zvláště, když si Viktoria přivezla z prvního zápasu výhru 2:1, takže si může ve středečním večeru dovolit i ten luxus, že si vystačí s remízou nebo dokonce prohrou 0:1. „Jsme chytří kluci a počítat umíme, ale nemyslím, že bychom byli mužstvem, jež je schopné hrát na bezgólovou remízu," odmítal podobné propočty kapitán Viktorie David Limberský.

Foto: Ladislav Nussbauer, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují v Tel Avivu ze vstřeleného gólu Aidina Mahmutoviče (druhý zprava). Podobné chvíle by chtěli zažívat i ve středu.

Článek

Kapitán dobře věděl, o čem mluví. V tažení za vidinou Ligy mistrů už jednou plzeňští fotbalisté podlehli klamu, že si v odvetě vystačí i s remízou.

Trondheim jako varování

„Zkusili jsme to před čtyřmi lety s Trondheimem a první poločas se nám hrubě nepovedl," vybavil si Limberský zpackanou úvodní půli odvety s norským soupeřem, kterou Viktoria prohrála 0:1 a zmítala se na pokraji vyřazení.

Odveta 3. předkola Ligy mistrů Viktoria Plzeň - Maccabi Tel Aviv se hraje ve středu ve 20.45. Přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž budete moci sledovat na Sport.cz

„Proto si i proti Maccabi budeme počínat aktivně a hrát dopředu," připomínal, co jeho tým umí a co ho ctí. S Trondheimem mu tato taktika nakonec přinesla výhru a postup do play off, ve středu večer by chtěla Plzeň dokázat totéž.

„Čeká nás ale velice těžký soupeř. Hlavně s míčem jsou jeho hráči extrémně silní. Pokud bych měl Maccabi srovnat s některým ze soupeřů, na něž jsme dosud v kvalifikaci o Ligu mistrů narazili, řadil bych ho na úroveň Kodaně či Mariboru," myslí si Limberský, který se po zranění zase do sestavy Viktorie vrátí, aby ji vedl za výhrou a postupem.

Ani Gunners tak úspěšní nejsou

Jen mimochodem - kdyby Plzeň zvládla vítězně i odvetu, připsala by si na konto už čtrnáctou výhru v kvalifikaci Champions League, takže nad londýnským Arsenalem by měla ještě víc navrch.

Gunners totiž vyhráli v kvalifikaci o Ligu mistrů tucet utkání v řadě a teprve loni tuto sérii přerušila remíza s Besiktasem Istanbul.

„Statistika je to sice příjemná, ale na hřišti nic neznamená. Ale samo sebou že bychom chtěli vítěznou šňůru natáhnout o další zápas," přiznával Limberský.

Koubek ví, že Maccabi nemá  kam couvnout

Příjemná je i bezmezná víra českých sázkařů v postup Plzně do play off. „Dokazuje důvěru fanoušků i sázejících v naše síly, ovšem nic víc, reagoval na jednoznačné znění sázkařských kurzů plzeňský trenér Miroslav Koubek.

„My ale ve své síly věříme také, i když zachováváme respekt k soupeři. Silnému, který navíc po prohře v domácím zápase už nemá kam couvnout," ví o Maccabi a jeho odhodlání své.

Úspěchu a postupu podřídil naprosto všechno. I bodový zisk v sobotním ligovém utkání na Dukle, do něhož poslal sestavu s šesti jinými hráči, než nastoupili v Izraeli a vyrukují nejspíš i k odvetě.

Prohra na Julisce nestraší

„Šlo o pátý soutěžní zápas během šestnácti dnů, takže jsem potřeboval rozložit zátěž i na další hráče. V Tel Avivu se první kvalifikační střetnutí hrálo v extrémních klimatických podmínkách, které si vyžádaly hodně sil. Hlavně od hráčů operujících vpředu, protože toho museli naběhat opravdu spoustu. A když se k tomu přidal i dlouhý transport z Izraele, nechal jsem některé hráče odpočinout," vysvětloval kouč Viktorie, proč na Julisce udělal tolik změn.

Jeho tým i za tyto rošády zaplatil prohrou. „V Tel Avivu jsme byli nesmírně produktivní, neboť jsme dali ze tří šancí dva góly, na Dukle tomu bylo přesně naopak. Prostě zápas, který si může zažít kterýkoli tým. Ale porážku už jsme hodili za hlavu a soustřeďujeme se jen na středeční večer a odvetu s Maccabi," prozrazoval Koubek, na co apeloval a co od svých svěřenců požadoval.

„Z Tel Avivu jsme přivezli výsledek, který nám dává šanci, abychom pomýšleli na postup do play off. Mám tým, který je tam schopen s podporou diváků zamířit," ujišťuje plzeňský trenér sázkaře, že pokud položí peníze na postup jeho mužstva, nespletou se a zklamáni nebudou.

Reklama

Související témata: