Hlavní obsah

Spartu má hnát minimálně 15 tisíc diváků, Ščasný nechce zažít další Kyjev

Výchozí pozice je nečekaně nadějná. Fotbalisté Sparty v úvodním duelu třetího předkola Ligy mistrů remizovali v Moskvě s CSKA 2:2. Ve středeční domácí odvetě jim tak zajistí postup výhra a také remízy 0:0 či 1:1. Vyřazený celek zamíří do 4. předkola Evropské ligy. Zápas se bude hrát od 18:45, přímý přenos vysílá ČT Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Zdeněk Ščasný na úterním tréninku před odvetným duelem 3. předkola Ligy mistrů s CSKA Moskva.

Článek
Fotogalerie

Prodej vstupenek den před zápasem končí, ve středu už z bezpečnostních důvodů k mání nebudou. Přesto by Spartu měla hnát za veledůležitým postupem náležitá atmosféra.

„Čekáme minimálně patnáct tisíc diváků," avizuje tiskový mluvčí klubu Ondřej Kasík.

CSKA je stále favoritem, což si Letenští uvědomují. „V Moskvě jsme po výborném výkonu uhráli výborný výsledek do odvety, ale pořád jsme jen v poločase. Všichni musíme podat mimořádný výkon, abychom postoupili. Čeká nás ještě těžší zápas než v Moskvě," poukazuje kapitán David Lafata. V prvním utkání ještě nehrál, ligový duel s Baníkem však zvládl po zranění celý a je připravený.

Svému trenérovi jako by kanonýr mluvil z duše. „Uhráli jsme poměrně slušný výsledek do odvety, ale jestli chceme postoupit, musíme doma zase podat mimořádný výkon," souhlasí Zdeněk Ščasný.

Odveta prý bude zase divočina

Kouč samozřejmě nikdy nezapomene na sezónu 1998/1999, kdy Spartě v předkole Ligy mistrů proti Dynamu Kyjev nestačilo ani vítězství z prvního zápasu.

„Proti CSKA je to pořád naprosto otevřené. Už jsem to jednou zažil, když jsme vyhráli v Kyjevě a doma pak vypadli po penaltách," připomíná Ščasný hořkou zkušenost.

První zápas byl na pohárové zvyklosti z obou stran neuvěřitelně otevřený. A podobnou divočinu kouč očekává znovu.

„Čekám oboustranně stejný zápas jako tam, soupeř bude presovat ještě výš. Nikdo nebude bránit. Teď jde o to, kdo udělá méně chyb - a kdo je lépe dokáže potrestat," očekává Ščasný.

Postoupí Sparta přes CSKA Moskva do play off Ligy mistrů?
Ano
66,5 %
Ne
33,5 %
Celkem hlasovalo 6153 čtenářů.

Reklama

Související témata: