Hlavní obsah

Dobře, že nám sázkaři věří, jsme schopni postoupit, hlásil před odvetou s Maccabi plzeňský kouč

Plzeň

Moc dobře si uvědomuje, že ho čeká zápas, podle něhož se bude dost možná hodnotit celá sezóna. Pro klubové vedení fotbalistů mistrovské Viktorie je totiž prioritou, aby plzeňský tým účinkoval celý podzim na evropské pohárové scéně. Nejraději samozřejmě v Lize mistrů, ovšem i účast v základní skupině Evropské ligy by bralo. Pokud trenér Miroslav Koubek se svými svěřenci dnešní odvetu 3. předkola Champions League s Maccabi Tel Aviv zvládne a postoupí do play off, Plzeň pohárovou jistotu mít bude.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Trenér Plzně Miroslav Koubek.

Článek
Fotogalerie

Připouštíte si, odveta s izraelským mistrem představuje klíčový zápas plzeňského podzimu? Cítíte zvýšený tep a tlak?

Vůbec, beru odvetu standardně jako každý jiný zápas. Ono by ani nedělalo dobře, kdybych si zvýšený tlak připouštěl. Postačí, že média chrlí, o kolik „míčů“ se hraje...

Odveta 3. kvalifikačního předkola Ligy meziů mezi Viktorií Plzeň s maccabi Tel Aviv se hraje dnes od 20.45, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reporáž sledujte na www.sport.cz.

Nejen média, protože jste i středem zájmu sázkařů, kteří vám bezmezně věří. Představujete pro ně jistotu. Naprostou tutovku.

Tím se vůbec nezabývám a ani sázkové kurzy nesleduji. Ale samozřejmě těší důvěra v naše síly. Ostatně, i my máme víru ve vlastní schopnosti.

To vás ani trochu nevystrašil sobotní ligový duel na Dukle a prohra, kterou jste musel spolknout?

Byl to zápas, který může přijít na kterýkoli tým. Selhali jsme v něm v koncovce, dokonce ani penaltu neproměnili.

Ani to nepředstavuje varování?

Zatímco v prvním pohárovém utkání v Tel Avivu jsme byli nadmíru produktivní, neboť ze tří šancí jsme vstřelili dva góly, na Juslice se udál pravý opak. Snad jsme si ale příděl střelecké smůly vybrali a teď už zase můžeme myslet pozitivně.

To jste hráčům před odvetou s Maccabi řekl?

Pochopitelně., Chtěl jsem na nich, aby utkání s Duklou hodili za hlavu a mysleli jen na středeční odvetu.

Nebylo chybou, že jste na Julisce tak drasticky sáhl do složení mužstva a udělal hned šest změn v sestavě? Nezapůsobí to kontraproduktivně, když jste v předchozích dnech po střetnutích s Libercem či Slavií pokaždé mluvil o tom, že potřebujete dostat do hry dvanáct třináct hráčů, aby byli připraveni a rozehraní na Ligu mistrů?

Jenže na Dukle šlo už o páté utkání během šestnácti dnů. Navíc jsme to poslední hráli v Tel Avivu v náročných klimatických podmínkách, které stály hráče hodně sil. Hlavně ty, kteří operující vpředu, protože museli hodně běhat. A když k tomu připočtu dlouhý transport z Izraele, chtěl a musel jsem je nechat odpočinout, aby byli na odvetu připraveni.

Možná je vaši nevýhodou i to, že v Izraeli se zatím liga ještě nehraje, takže váš protivník mohl šetřit síly, neboť hrál jen tamní pohár...

Jen pohár? Šlo o městské derby s Happoelem, které se hrálo na ostří nože a ve velkém tempu. Našemu soupeři pomohl k rozehrání, navíc mu určitě i výhra 3:1 pomohla.

Video z inkriminovaného střetnutí jste znovu studoval, poznatky z předchozího vzájemného střetnutí rovněž máte. Je vůbec něco, čím by vás mohlo Maccabi v odvetě překvapit?

Každý soupeř může překvapit, i když ho máte nastudovaného sebelépe. Fotbalisté Maccabi mají nadstandardní individuální schopnosti, dovedou se prosadit v soubojích jeden na jednoho, mohou třeba vypálit z pětadvaceti metrů a trefit šibenici. Na to se nikdo dopředu nepřipraví.

Takže obavy?

Nikoli obavy, respekt je tím správným slovem. Maccabi je velice profesionálním klubem, který představuje vysokou profesionální třídu. My si z prvního zápasu přivezli nadějný výsledek, jenž dává důvod myslet na postup. A já jsem přesvědčen, že s podporou diváků je mé mužstvo schopno se přes Tel Aviv dál dostat.

Postoupí Plzeň přes Maccabi Tel Aviv do play off Ligy mistrů?
Ano
93 %
Ne
7 %
Celkem hlasovalo 12252 čtenářů.

Reklama

Související témata: