Hlavní obsah

Molde - Dinamo Záhřeb 3:3Fotbalisté Molde kopali v odvetě tři penalty, dali jen jednu a v Lize mistrů končí

Molde
Aktualizováno

Fotbalisté Molde prožili velmi smolnou odvetu 3. předkola Ligy mistrů. Norský šampión v zápase s Dinamem Záhřeb proměnil pouze jednu ze tří penalt a po výsledku 3:3 a remíze 1:1 z úvodního duelu v Chorvatsku vypadl kvůli nižšímu počtu vstřelených branek venku.

Foto: Ntb Scanpix, Reuters

Útočník Molde Ola Kamara (č. 11) po neproměněné penaltě s Dinamem Záhřeb v odvetě 3. předkola Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Jako první zahodil penaltu v osmé minutě Kamara, který vysoko přestřelil. Dinamo poté domácí šokovalo třemi zásahy v rozmezí 17. až 22. minuty a zdálo se, že je o postupujícím rozhodnuto. Před pauzou domácí snížili a už v nastavení zahrávali další pokutový kop, jenže Singha vychytal hostující brankář Eduardo.

Molde se tak prosadilo až z třetí penalty, kterou v 52. minutě bezpečně proměnil Elyounoussi. V 72. minutě byl vyloučen domácí Forren, norský mistr i v oslabení dokázal srovnat na 3:3, ale postupový čtvrtý gól už nepřidal.

APOEL jde i přes porážku dál, Ajax končí

Už ve 3. předkole se s Ligou mistrů nečekaně rozloučil Ajax Amsterdam. Nizozemský vicemistr před týdnem na půdě Rapidu Vídeň navzdory půlhodinové přesilovce jen remizoval 2:2 a špatnou formu v úvodu sezóny potvrdil i v úterý. Ajax sice v druhé půli dohnal dvoubrankový náskok Rapidu, ale na prodloužení nedošlo, protože hned za dvě minuty svým druhým gólem v utkání rozhodl hostující Schaub.

Podle očekávání vypadli Young Boys Bern v sestavě s českým levým obráncem Janem Lecjaksem. Švýcarský celek byl prakticky vyřazený už po prvním duelu, který doma s Monakem prohrál 1:3. Dnes inkasoval mezi 54. a 77. minutou čtyři góly a utrpěl debakl 0:4.

Vedle Dinama Záhřeb slaví postup do závěrečného předkola díky většímu počtu branek venku i APOEL Nikósie. Kyperský šampión sice prohrál doma gólem ze třetí minuty 0:1 s dánským Midtjyllandem, ale díky vítězství 2:1 prošel dál. APOEL hrál hodinu bez vyloučeného Viniciuse, oslabení v pětatřicetistupňovém vedru však přestál bez úhony.

Odvetné zápasy 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Mistrovská část:
Molde - Dinamo Záhřeb 3:3 (1:3)
Branky: 43. Hussain, 52. Elyounoussi z pen., 75. Kamara - 17. Pjaca, 20. Ademi, 22. Rog. ČK: 72. Forren (Molde). První zápas: 1:1, postoupil Záhřeb.
APOEL Nikósie - Midtjylland 0:1 (0:1)
Branka: 3. Sviatčenko. ČK: 29. Vinicius (APOEL). První zápas: 2:1, postoupil APOEL.
Nemistrovská část:
Ajax Amsterdam - Rapid Vídeň 2:3 (0:2)
Branky: 52. Milik, 75. Gudelj - 39. a 77. Schaub, 12. Berič. První zápas: 2:2, postoupil Rapid.
Monako - Young Boys Bern 4:0 (0:0)
Branky: 54. Cavaleiro, 64. Kurzawa, 70. Martial, 77. El Shaarawy. První zápas: 3:1, postoupilo Monako.

Reklama

Související témata: