Hlavní obsah

Snad jsme si na Dukle smůlu vybrali, věří Procházka před odvetou v Lize mistrů

Plzeň

V Izraeli nastoupil v nových kopačkách od spoluhráče Romana Hubníka a proti Maccabi Tel Aviv vykouzlil dvě gólové přihrávky. V dnešní odvetě 3. předkola Ligy mistrů (od 20:45, vysílá ČT Sport, on-line na Sport.cz) si je obránce fotbalistů Plzně Václav Procházka obuje znovu. Věří, že Viktorii opět přinesou štěstí.

Foto: Ladislav Nussbauer, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují ze vstřeleného gólu Aidina Mahmutoviče (druhý zprava).

Článek
Fotogalerie

První zápas jste vyhráli 2:1. Ještě vás mrzí inkasovaný gól v závěru duelu?

Mrzí, pořádně. Odvézt si výsledek dva nula by bylo fantastické, doufejme, že gól, který jsme dostali, nebude pro odvetu nic znamenat.

Kvůli němu ale bude odveta psychicky náročnější...

Stoprocentně, vedeme jen o gól. Budeme chtít zápas co nejdřív rozhodnout, a taky si udržet dobrou bilanci z předkol Ligy mistrů, na druhou stranu nemůžeme hrát moc otevřeně. Jedna branka by soupeře dostala na koně, bylo by to potom nervózní.

Očekáváte, že se Maccabi vrhne do útoku hned od začátku?

Myslím, že ano. V Izraeli nás presovali od první minuty, vytvořili si tlak. Postupem času jsme si na to ale zvykli, oni od napadání ustoupili a my jsme se dostali do hry. Asi nemají na co čekat. Pokud by se jim povedlo dát gól, bylo by to pořád otevřené. Samozřejmě dobře víme, že čím déle udržíme nulu, tím nervóznější soupeř bude.

Jenže udržet čisté konto se vám v nové sezóně ještě nepodařilo. Je to pro tým memento?

Před každým zápasem si říkáme, že jednu nulu by to už chtělo. V poločase to vypadá, že ji udržíme, ale bohužel jeden gól nám tam vždycky spadl, ve všech čtyřech zápasech. Pokud dostaneme od Maccabi gól a tři dáme, vadit nám to nebude, byl by to postupový výsledek, o něj jde především.

O to víc si budete muset hledět kanonýra Zahaviho.

Trenér nás na něj upozorňoval už před prvním zápasem, Zahavi v něm pak ukázal, že je opravdu dobrý. Odskakuje si z hrotu pro míče mezi záložníky, snaží se přečíslovat. Dokáže rozdělovat balóny i zakončit. Ale pozor, Maccabi má nebezpečné taky krajní záložníky.

V čem od soupeře hrozí největší nebezpečí?

Mají výborné brejky, dávají balóny rychle nahoru. Navíc jsou silní na míči. Ve druhé půli, když nás v určitých fázích zatlačili před vápno, předvedli, že umějí nakrátko kombinovat, přičemž hledají skulinky mezi obránci. My se musíme pokusit využít co nejdřív své šance. Určitě přijdou, v defenzívě jsou Izraelci zranitelní.

V sobotu na Dukle jste v koncovce vyhořeli, zahodili jste spoustu šancí. To by se vám s Maccabi mohlo vymstít.

Všichni věříme, že jsme si smůlu na Julisce vybrali. Proti Dukle jsme měli opravdu hodně šancí, nedali jsme žádnou, potom přišel trest a prohráli jsme. Doufáme, že se to nebude opakovat, že to tam zase začne padat.

Neobáváte se, že na týmu porážka zanechá stopy?

Toho kdybychom se obávali, bylo by to špatné. Chceme hrát tak, abychom si šance zase vytvářeli. Myslím, že takový zápas jako na Dukle prostě jednou za čas přijde. Máme ho za sebou, doufám, že dlouho další podobný nezažijeme.

V Izraeli jste nastoupil v nových kopačkách, které vám přenechal parťák Hubník. Přihrál jste v nich na oba góly, nasadíte je i v odvetě?

V Tel Avivu mi to s nimi vyšlo, teď budou nějakou dobu v permanenci. Pokud budou alespoň napůl úspěšné jako na Maccabi, budu moc rád.

Postoupí Plzeň přes Maccabi Tel Aviv do play off Ligy mistrů?
Ano
93 %
Ne
7 %
Celkem hlasovalo 12252 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články