Hlavní obsah

Žár CSKA nespálí. Rusové v Praze spoléhají na zkušenosti s klíčovými zápasy

Praha

Doma dostali pořádnou výstrahu. V prvním utkání třetího předkola Ligy mistrů uhráli fotbalisté CSKA Moskva s pražskou Spartou jen remízu 2:2. Ruský tisk si pak dělal legraci, že Letenští chodili středem hřiště jako papaláši po Rudém náměstí. „Kritika byla oprávněná. Musíme s ní souhlasit, měli jsme domácí výhodu, ale nezahráli dobře,“ připustil před odvetou obránce Alexej Berezuckij.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Fotbalisté CSKA Moskva si zatrénovali na Letné před středečním odvetným duelem 3. předkola Ligy mistrů se Spartou.

Článek

Řádná výheň v Praze uvítala fotbalisty CSKA Moskva. „Vedro jsme pocítili ještě před tréninkem. Může trochu ovlivnit taktiku pro zápas, ale podmínky budou těžké pro oba týmy. Každopádně doufám, že odveta pro nás skončí dobře," ujistil po úterním příletu zkušený obránce Alexej Berezuckij, že žár CSKA nespálí.

„Máme za sebou dost zápasů, takže trénink jsme stejně plánovali spíš jako vyklusávací. Vedro zaměstná hlavně lékaře, kteří budou hráčům doplňovat vitamíny a minerály," přidal se trenér Leonid Sluckij.

Nervózní musí být i soupeř

Jeho tým je po domácí remíze 2:2 pod tlakem. „Sparta je v matematické výhodě. Dala dva góly venku, takže jí stačí i remízy 0:0 a 1:1. Určitá nervozita v mužstvu je, odveta je však klíčová pro oba soupeře. My už máme s takovými zápasy hodně zkušeností a já věřím, že nám v Praze pomohou," očekává Sluckij.

Před prvním duelem si posteskl, že by potřeboval vidět Spartu ve více soutěžních zápasech. O týden později pro něj není o moc více čitelná. „Informací už máme víc, ale ne zase tolik. Máme představu, jak domácí nastoupí, co budou hrát. Ale v posledním ligovém zápase s Baníkem došlo k velké rotaci sestavy, těžko z toho něco usuzovat. Doma bude Sparta každopádně silná," avizuje Sluckij.

CSKA Moskva zastihl v Praze disciplinární trest
Disciplinární komise ruského fotbalového svazu potrestala CSKA Moskva za rasistické skandování fanoušků při sobotním ligovém utkání s dagestánským týmem Anži Machačkala. Trest ve formě uzavření domácího kotle na jeden zápas na tým dopadl těsně před odvetným duelem se Spartou v Praze.
Podle ruské agentury TASS se chováním fanoušků CSKA zabývá nejen vedení ruského fotbalu, ale i vyšetřovací orgány ministerstva vnitra. Mezi ruskými sportovními komentátory panují před středečním utkáním na Letné obavy, protože fanoušci CSKA jsou nevybíravým chováním proslulí.
Klub loni za rasistické projevy a řádění chuligánů při zápase v Římě musel odehrát dva zápasy Ligy mistrů bez diváků a zaplatit pokutu 100 000 eur. CSKA už má na svém kontě dlouhou řadu trestů, a pokud se výtržnosti budou opakovat, hrozí klubu diskvalifikace.

Reklama

Související témata: