Hlavní obsah

Sparta - CSKA 2:3Manchester nepřijede! Sparta zahodila obrovskou šanci, Liga mistrů se jí znovu netýká

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Krejčí 1 : 0
16. Fatai 2 : 0
34. Musa 2 : 1
51. Musa 2 : 2
76. Dzagojev 2 : 3
Záznam online reportáže

Manchester United, který by Letenské čekal v osudí play off Ligy mistrů, do Prahy nepřijede. Fotbalisté Sparty v odvetě třetího předkola nevyužili skvěle rozehranou partii a po remíze 2:2 venku nakonec doma podlehli CSKA Moskva 2:3. Po čtvrthodince přitom už vedli 2:0 a zisk minimálně 146 miliónů korun měli na dosah. Sparta je vyřazena, ani po deseti letech se Ligy mistrů nedočká. Stejně jako loni si v play off zahraje aspoň o postup do Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí střílí první gól Sparty Praha v odvetném utkání 3. předkola Ligy mistrů proti CSKA Moskva.

Článek
Fotogalerie

Blafovali, když kapitána poslali na předzápasovou tiskovou konferenci. Uzdravený kanonýr Lafata usedl jen na lavičku náhradníků. Sparta potřebovala obranu CSKA především rozběhat, jako se jí to povedlo před týdnem v Moskvě. A to byl úkol pro Krejčího s Fataiem.

Tah kouče Ščasného přinesl ovoce již v 6. minutě. Dočkal založil akci krásnou českou uličkou a o zbytek se už postarali útočníci. Fatai unikl po křídle, přesně odcentroval do vápna, kde byl Krejčí u míče dřív než vybíhající brankář Akinfejev a hned v nástupu do utkání rozjásal Letnou nečekaně rychlým gólem.

Do té doby už měl každý ze stoperů Berezuckých na kontě jednu hrubku a český vicemistr mohl věřit, že postup je hratelný. Tím spíš, že mu všechno dál vycházelo. V 16. minutě Costa vybojoval míč pro Dočkala, který dalším skvělým pasem našel Fataie a jeho střelu si Akinfejev srazil do vlastní sítě.

Favorit se ještě do přestávky zvedl

Kdo by si před odvetou pomyslel, že Letná bude již po čtvrthodince burácet „Dejte jim bůra!"... Hosté byli vývojem zápasu otřeseni a za dalších pět minut je spasil gólman od další pohromy - Akinfejev jen konečky prstů vyrazil Fataivou náramnou střelu šajtlí. Moskevský tým tak dostal šanci nadechnout se. Ve 34. minutě Jeremenko vyslal za obranu Musu a nigérijský útočník sám před gólmanem prostřelil Bičíka. Favorit ožil a Tošičova rána branku jen těsně minula.

Šest minut po přestávce bylo vyrovnáno. Nabakinůb centr vyvolal v obraně Sparty zmatek, hráči si dívali přednost, Hybš se nedohodl s Bičíkem a Musa gólmana snadno přehodil.

Ruský Beckham rozhodl

To byla chvíle pro Lafatu, který přišel na hřiště místo Fataie. Kapitán mohl hned po chvilce udeřit, pohotovou střelou trefil tyč a míč se odrazil do náruče již překonaného Akinfejeva... A co bylo pro domácí ještě horší, italský rozhodčí Mazzoleni po šlapáku Matějovského na Fernandese tasil rovnou přísnou červenou kartu a Letenští šli v 64. minutě do deseti. Naopak penaltový faul na Lafatu sudí nepotrestal.

Přišlo tedy co, co přijít muselo. Dzagojev v 76. minutě potvrdil pověst ruského Beckhama a krásnou střelu k tyči završil velký obrat skóre a poslal CSKA do play off Ligy mistrů. Sparta na ni marně čeká už deset let...

Odveta 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Sparta Praha - CSKA Moskva 2:3 (2:1)
Branky: 6. Krejčí, 16. Fatai - 34. a 51. Musa, 76. Dzagojev. Rozhodčí: Mazzoleni - Manganelli, Galloni (všichni It.). ŽK: Frýdek, Hušbauer - A. Berezuckij. ČK: 64. Matějovský (Sp.). Diváci: 16 580. První zápas 2:2, postupuje CSKA Moskva.
Sparta: Bičík - Mareček, Holek (64. Konaté), Hybš - Frýdek, Matějovský, Vácha, Dočkal, Costa - Fatai (53. Lafata), Krejčí (87. Hušbauer). Trenér Ščasný.
CSKA: Akinfejev - Fernandes, V. Berezuckij, A. Berezuckij, Nababkin - Wernbloom, Natcho (80. Ignaševič) - Tošič (82. Milanov), Jeremenko, Dzagojev (90. Golovin) - Musa. Trenér Sluckij.

Reklama

Související témata: