Hlavní obsah

Je to pro mě největší zklamání v kariéře, řekl kapitán Plzně Limberský

Plzeň

Byl zdrcený. Kapitán Plzně David Limberský rozhodně nečekal, že po odvetě 3. předkola Ligy mistrů s Maccabi Tel Aviv bude prožívat splín z vyřazení. Stalo se, Viktoria padla 0:2. „Je to hrozně smutný, celou uplynulou sezónu jsme se snažili vyhrát ligu, abychom si mohli zahrát Ligu mistrů. Teď to skončilo, je to hrozná škoda," hlesl Limberský.

Foto: David Šváb, ČTK

Kapitán Viktorie Plzeň David Limberský v Tel Avivu na tiskové konferenci před zápasem 3. předkola fotbalové Ligy mistrů.

Článek

Je to pro vás největší zklamání v kariéře?

Musím říct, že co se týče mě, je to největší zklamání kariéry.

Jak se z tohoto šoku oklepat?

Dneska se z toho asi už nezvedneme. Musíme si to rozebrat, ještě hrajeme o Evropskou ligu. Kdyby se nám ji podařilo vybojovat, byla by to náplast. Ale je to škoda, mohli jsme si nyní zařídit poháry... Asi naší pasivitou jsme si to prohráli.

Pasivita pramenila z nervozity?

Tomu se mi nechce věřit, jsme natolik zkušený tým, než abychom byli z něčeho vyklepaní. Maccabi bylo lepší, přehrálo nás. Když jsme viděli, že nejsme dopředu tak dobří, chtěli jsme si to pohlídat vzadu. Dařilo se nám to do penalty, která byla taková všelijaká. Nemyslím, že by tam byl kontakt na to, aby ten hráč upadl. Rozhodčí bohužel odpískal.

Tušili jste, že po prvním gólu může být zle?

Nehraju fotbal první den, vím, že když doháníte manko a dáte gól, narostou vám křídla. Druhý tým se bojí o výsledek. Tak to bohužel dopadlo, asi jsme se začali bát.  Zahavi si po centru našel místo a dal druhý gól. Pak jsme to v závěru honili, měli dvě velké šance, ale už jsme to nezvrátili.

Je vyřazení daň za pasivitu?

Když nejsme celý zápas aktivní dopředu, není to dobře. Nejsme tým, který může hrát celý zápas na nula nula. Přitom jsme si v šatně opakovali, že jsme to zažili před lety s Trondheimem, kdy jsme chtěli bránit výsledek. Také se nám to v první půli nevyplatilo, tehdy jsme se po přestávce oklepali a dali tři góly. Teď ne.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články