Hlavní obsah

Nechtěný vousáč se pomstil dvěma góly. Noční můra Sparty straší i slavný Celtic

Fanoušci fotbalistů Celtiku Glasgow mohli na svém stadiónu slavit v úvodním kole play off Ligy mistrů vítězství (3:2), které jim ale v posledních vteřinách zápasu se švédským mistrem Malmö FF pořádně zhořklo. A mohl za to muž, jehož skotský mistr nedávno odložil jako nepotřebného.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Fotbalista Malmö Jo Inge Berget slaví svůj druhý gól proti Celtiku v úvodním kole play off Ligy mistrů

Článek

Tak už to zkrátka ve fotbale občas chodí. Urostlý vousáč Jo Inge Berget se při svém hostování v Celtiku neprosadil a když Celtic Park opouštěl, jen málokdo tomu věnoval pozornost. Ve čtvrtek si ale o ni čtyřiadvacetiletý záložník na stejném stadiónu řekl hodně nahlas.

Dlouho se zdálo, že hlavním hrdinou utkání bude domácí Leigh Griffiths. Díky jeho dvěma gólům vedl skotský mistr ještě v páté minutě nastavení 3:1, což byl do odvety velmi nadějný výsledek. Jenže v posledních vteřinách zápasu dal po rohovém kopu chladnokrevnou bombou z malého vápna svůj druhý gól v utkání i Berget a konečnému výsledku tak dal pro Malmö mnohem přijatelnější podobu.

Pro Celtic budiž varováním lekce, kterou uštědřilo Malmö loni pražské Spartě, jíž nestačilo na postup ani domácí vítězství 4:2. V odvetě totiž podlehla 0:2 a Ligu mistrů si na její úkor zahrál právě švédský mistr.

Zvládneme to, ujišťuje kouč Celtiku

„Teď jsme před odvetou v parádní pozici. Máme velkou šanci na postup, doma nám může stačit dát jediný gól," jásal navzdory porážce 2:3 v Glasgow kouč Malmö Age Hareide.

Radost měl pochopitelně i střelec Berget, jenž cítil velkou satisfakci. „Pro mě je to vydařená pomsta. Ten druhý gól byl ale hlavně velmi, velmi důležitý pro Malmö. Všechno teď vypadá dobře. Doma se nám v předchozích zápasech dařilo, tak doufám, že v odvetě zvítězíme," věří hrdina Švédů.

Trenér Celtiku Ronny Deila po inkasované brance v závěru jen neskrýval jisté rozladění. „Když dostanete gól v poslední sekundě, musíte být zklamaný. To se ale stává. Nebolí to nijak zvlášť víc proto, že ho dal zrovna Berget. Máme pořád jeden gól náskok a oni nás musí v Malmö porazit. Já ale jednoznačně věřím, že to zvládneme a postoupíme," nepřipouštěl selhání, jakým si loni prošla Sparta, kouč Celtiku.

Postoupí do Ligy mistrů Malmö, nebo Celtic Glasgow?
Malmö
56,6 %
Celtic Glasgow
43,4 %
Celkem hlasovalo 4504 čtenářů.

Reklama

Související témata: