Hlavní obsah

Loni Ibrahimovic gratuloval k vyřazení Sparty, teď kvůli němu zkolabovaly klubové stránky

Malmö

Los základních skupin Ligy mistrů zařídil hned několik pikantních a zajímavých soubojů. Jeden z nich nabízí i skupina A. Zatímco pozornost většiny fotbalových fanoušků ve světě poutají především nadcházející souboje Realu Madrid s Paris St. Germain, švédští fanoušci vyhlížejí zcela jiný duel.

Foto: Mike Dinovo, Reuters

Zlatan Ibrahimovic si v Lize mistrů zahraje proti mateřskému Malmö FF.

Článek

Jediný skandinávský zástupce v Champions League Malmö FF se obzvlášť těší na Paris St. Germain, kde hraje největší švédská hvězda a odchovanec tamního mistra Zlatan Ibrahimovic. Natěšení příznivci bezprostředně po losu tak moc dychtili po informacích o nákupu vstupenek, že zkolaboval klubový web.

„Na webové stránky byl hned po losu velký nápor," přiznal mluvčí Malmö Peter Ahlander s tím, že ani po dvanácti hodinách se nepodařilo stránky plně zprovoznit. Zájem o již tak atraktivní soutěž pochopitelně v souvislosti s Ibrahimovicem násobně vzrostl.

„Tohle je zcela jasně největší téma. Bude skvělé, pokud se sem vrátí. Naše kluky otestuje ten nejlepší soupeř," dodal mluvčí.

Je to sen

Nadšen byl i sám Ibrahimovic. „Tohle je to nejlepší, co se mohlo stát. Za svoji fotbalovou kariéru už jsem zažil hodně a tohle bude určitě další z velkých momentů. Zahrát si Ligu mistrů v Malmö, to je sen," radoval se hvězdný forvard na svých stránkách zlatanunplugged.com.

„Jenom škoda, že se na zápas nevejde celé Malmö, ale garantuji vám, že stadión bude slyšet po celém městě. Já jsem na cestě," vzkazoval.

Ibrahimovic v jihošvédském celku začínal profesionální kariéru, ale ve své autobiografii nijak neskrýval, že během přestupu do Ajaxu se s mateřským klubem rozešel spíše ve zlém. Nijak vřelý vztah neměl ani k městu samotnému, kde coby syn imigrantů zažíval ústrky.

Horkokrevná balkánská povaha a nabubřelé sebevědomí zkrátka do prostředí švédské uhlazenosti a rovnostářství moc nezapadaly. Zlatan se také ve své knize přiznal, jak se v mládí bavil kradením kol a pyrotechnickými hrátkami vedle sídel spořádaných sousedů.

Staré rány už ale nejspíš zahladil čas a útočník PSG našel ke svému rodišti i klubu vřelý vztah, což ukázal třeba loni, kdy Malmö FF nadšeně gratuloval k postupu v předkole Ligy mistrů přes pražskou Spartu. „Gratuluji týmu, fanouškům a celému městu Malmö. Oslavuji s vámi," napsal tehdy.

Reklama

Související témata: