Hlavní obsah

Sneijder by rád zopakoval gól z Letné

AMSTERDAM

V mužstvu Ajaxu je Wesley Sneijder se 170 centimetry sice nejmenší, ale podle nizozemských novinářů je jeho největší současnou hvězdou. V jednadvaceti letech je vedle Tomáše Galáska osobností a tahounem mužstva, hráčem, na kterého se spoléhá. "Umí rozhodnout zápas, ale někdy hraje zbytečně jen na sebe. Chce být u všech standardek, střílí i z nemožných pozic, ale fotbalista to je opravdu výborný," charakterizuje svého spoluhráče kapitán Ajaxu Tomáš Galásek.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ajax Amsterdam přivítá Spartu

Článek

Sneijder je typickým produktem proslulé fotbalové akademie Ajaxu, která dala fotbalu už mnoho světových hvězd, Cruyffem počínaje, přes van Bastena, Davidse, Seedorfa, Kluiverta, až po nejmladší generaci, do níž patří vedle Sneijdera také Van der Vaart nebo Emanuelson. Sneijder má vynikající techniku, výbušnost, tvrdou střelu.

Mistrně zahrává standardní situace. Patří k hráčům, kteří by měli být novými hvězdami světového šampionátu příští rok v Německu. Jen by to chtělo občas o jednu nebo dvě kličky méně, tak jako to v kolektivu věhlasnějších spoluhráčů dělá v Nizozemské reprezentaci.

Gólem na Letné zkazil radost sparťanům

V úvodním duelu letošního ročníku Ligy mistrů na Letné to byl právě on, kdo v poslední minutě zkazil sparťanům radost z vítězství a nádherným gólem urval pro Ajax velice cenný bod. Ten může být rozhodující z pohledu boje o druhou příčku ve skupině B a tudíž postupu do jarního osmifinále.

"To byla vydařená střela," vzpomíná s úsměvem blonďatý mladík. "Takovou bych si rád v úterní odvetě zopakoval a nejraději, kdyby znamenal vítězství a tím i potvrzení postupu. Současný Ajax není tak silný, jako mužstvo z před deseti roků, které Ligu mistrů vyhrálo, ale chceme se dostat co nejdále. Ve vyřazovací fázi už se může stát cokoliv. Vezměte si například Liverpool. Ten byl outsiderem, ale porazil Chelsea a ve finále nakonec AC Milán. Myslím si, že nejsme o nic horší," dodal s vážnou tváří.

Vstřelí Wesley Sneijder znovu gól Spartě?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

O současné Spartě toho moc neví... "Tomáš se Zdeňkem říkali, že vyhodila Poborského. To se divím, takový fotbalista. A zranil se také ten mladík - Sivok - ten byl hodně nepříjemný. Sparta se v české lize trápí podobně jako my, ale Liga mistrů, to je úplně něco jiného. Určitě ji nepodceníme, ale nemáme se čeho bát. Hrajeme doma a vítězství je naší povinností," dodal velice sebevědomý mladík.

Reklama