Hlavní obsah

Sparta věří v postup, duel s Ajaxem chce vyhrát

AMSTERDAM

O další bytí či nebytí v Lize mistrů hraje v úterý večer Sparta v Amsterdam Areně, kde na ni čeká Ajax, kterému teoreticky stačí bod k potvrzení postupu. Pražané v případě vítězství mají naději na osmifinále, remíza prakticky nic neřeší, porážka může znamenat definitivní odsouzení ke čtvrté příčce, pokud by Thun uspěl proti Arsenalu, který má postup jistý.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisté Sparty vstoupí do zápasu s Ajaxem s odhodláním.

Článek

Speciál Sparty přistál v zamračeném Amsterdamu krátce po poledni, na palubě bylo sice jednadvacet hráčů, ale jen osmnáct je použitelných. Večer si Pražané vyzkoušeli trávník Amsterdam Areny, na němž odehrají dnes od 20.45 h svoje páté utkání ve skupině B, které přímo vysílá ČT2. Zápas řídí jako hlavní zkušený ruský sudí Ivanov.

Neútočit bezhlavě

"Jsme si vědomi, co tento zápas znamená z pohledu Ligy mistrů i celého podzimu, a chceme tu vyhrát. To však neznamená, že budeme bezhlavě útočit. Ajaxu chybějí Galásek, který má v týmu specifickou dirigentskou úlohu, a také útočník Babel, ale soupeř disponuje i tak dostatkem kvalitních hráčů, takže je určitě dokáže nahradit. Naše obrana zatím není tak kvalitní a techničtí a rychlí hráči Ajaxu by její přílišné otevření mohli tvrdě trestat," konstatoval trenér Stanislav Griga.

Jak dopadne zápas Ajax -Sparta?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

"Putuji sestavou, momentálně hraji na pravém okraji obrany, ale to není podstatné. Víme, v čem je síla Ajaxu, a musíme si ho pohlídat," konstatoval kapitán mužstva Martin Petráš. "V domácí lize jsme museli hru otevřít, nutnost vyhrát nás hnala dopředu. V Lize mistrů to bude jiné. I když chceme vyhrát, hrozilo by nám při podobné bezstarostnosti mnohem větší nebezpečí," dodal Adam Petrouš.

Bez dvou opor

Ani trenér Ajaxu Danny Blind není bez starostí. "Chybějí nám Galásek a Babel. Musíme trochu pozměnit sestavu, ale naším cílem zůstává vítězství. Sparta také není v optimální pohodě. Byli jsme se na ni podívat v sobotu, abychom zjistili, jakým způsobem řeší absenci Poborského a Sivoka. Na síle tolik neztratila, bude nebezpečná," konstatoval Blind.

"Tomáš Galásek nám bude hodně chybět, dokáže krotit mladé hráče, kteří až příliš hrají na sebe, a nikoli pro tým. O naši defenzívu se nebojím, ale v zakončení se hrozně trápíme. Naše síla končí u šestnáctky soupeře, přesto o vítězství nepochybujeme," konstatoval Zdeněk Grygera, který ponese místo Galáska kapitánskou pásku.

Předpokládané sestavy
Ajax: Stekelenburg - Trabelsí, Grygera, Vermaelen, Emanuelson - Pienaar, Maduro, Sneijder - Rosales, Anastasiou (Rosenberg), Boukhari.
Sparta: Blažek - Petráš, Petrouš, Lukáš, Kadlec - Zd. Pospěch, Herzán, Zelenka, Hašek, Poláček - Došek (Matušovič).
Úterní program (vše od 20.45)
Skupina A: Bayern Mnichov-Rapid Vídeň, Juventus Turín-FC Bruggy, skupina B: Ajax Amsterodam-Sparta Praha, Thun-Arsenal, skupina C: Barcelona-Brémy, Panathinaikos Atény-Udine, skupina D: Manchester-Villarreal, Lille-Benfica Lisabon.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články