Hlavní obsah

Liga mistrů on-line: Ajax - Sparta

PRAHA

Klíčový zápas o uchování postupových nadějí čeká v úterním utkání Ligy mistrů fotbalisty Sparty. Pražané nastoupí v Amsterdamu k duelu s Ajaxem a pokud vyhrají, mohou ještě stále myslet na osmifinále. Jak si svěřenci trenéra Grigy povedou? Sledujte v podrobné on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

"Jsme si vědomi, co tento zápas znamená z pohledu Ligy mistrů i celého podzimu, a chceme tu vyhrát. To však neznamená, že budeme bezhlavě útočit. Ajaxu chybějí Galásek, který má v týmu specifickou dirigentskou úlohu, a také útočník Babel, ale soupeř disponuje i tak dostatkem kvalitních hráčů, takže je určitě dokáže nahradit," má jasno kouč Sparty.

K největším slabinám současné Sparty patří hra v defenzivě a letenský lodivod proto bude trvat na důsledném plnění obranné fáze. "Naše obrana zatím není tak kvalitní a techničtí a rychlí hráči Ajaxu by její přílišné otevření mohli tvrdě trestat," konstatoval Griga.

Jak dopadne zápas Ajax -Sparta?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Ani Ajaxu se ale v poslední době nedaří podle představ. "V zakončení se hrozně trápíme. Naše síla končí u šestnáctky soupeře," poznamenal obránce amsterdamského celku Zdeněk Grygera, který ponese kapitánskou pásku místo distancovaného Tomáše Galáska.

Tabulka skupina B
1. Arsenal44009:212
2. Ajax Amsterodam42118:57
3. FC Thun41034:83
4. Sparta Praha40131:71

Reklama

Související témata: