Hlavní obsah

Kouč fotbalistů Thunu bědoval nad výkonem rozhodčího

PRAHA

Fotbalisté Thunu sahali v Lize mistrů v obou zápasech s Arsenalem po remíze a pokaždé o ni přišli v závěru. Zatímco v jejich premiéře v soutěži jim ji na Highbury vzal ve druhé minutě nastavení Bergkamp, v úterním duelu je podle mínění jejich kouče Urse Schönenbergera obral o bod portugalský rozhodčí Cortéz Batista.

Článek

Ten nařídil proti švýcarskému vicemistrovi v 88. minutě pokutový kop, z nějž Francouz Pires vsítil jediný gól zápasu. "Vždyť tu penaltu nejdřív neodpískal a musel ho přesvědčovat asistent," zlobil se Schönenberger. Hlavní rozhodčí nejdřív nechal pokračovat ve hře a odháněl od sebe protestující hráče Arsenalu.

Thun, ve srovnání s londýnským klubem podřadný tým, ve druhém poločase dusil favorita, i když hrál bez vyloučeného Kamerunce Deumiho. A dokonce dal podle Schönenbergera regulérní gól. I podle televizních záběrů si Lustrinelli naběhl na Ferreirův centr z naprosto nezávadné pozice. "Nesmíme se tím nechat rozhodit. Musíme se soustředit na to, abychom udrželi třetí místo a mohli hrát Pohár UEFA," vyzýval kouč. K tomu jeho tým nesmí za dva týdny prohrát na Letné.

Euforie v Mnichově

V Mnichově zavládla euforie. Bayern oslavil jubilejní padesáté vítězství v soutěži a Makaay se v ní téměř po roce zapsal mezi střelce. Nejen on pomohl zničit Rapid Vídeň 4:0. Kouč Felix Magath měl radost, že se nemusí obávat prodeje dirigenta hry svého týmu Ballacka, jenž je na odchodu. Náhradníci Karímí a Schweinsteiger ukázali, že i oni dovedou týmu pomoci. "Ten večer nám přinesl hodně pozitivních věcí," pochvaloval si Magath.

Rapid sklidil za své vystoupení doma kritiku. "Přání je jedna věc a realita druhá. Ve hře Bayernu a Rapidu byl rozdíl dvou světů," napsal posmutněle k páté prohře rakouského mistra v základní fázi soutěže list Die Presse. Další rakouský deník Kurier byl v hodnocení hráčů ještě nemilosrdnější, především k legionářům. Bejbl i Slováci Hlinka s Valachovičem vyfasovali čtyřku za slabý výkon a český útočník Kincl dostal jako jediný vůbec nejhorší známku - pětku, s podtitulem neschopný.

"Neschopný" Kincl jen kroutil hlavou

"Tentokrát to rozhodně nebyl jeho večer. Neustále jen kroutil hlavou a s narůstajícím pocitem frustrace navíc začal zbytečně faulovat," napsal Kurier kriticky na adresu nejlepšího střelce týmu v ligové soutěži.

Málo pozitivního mohl říct i kouč Manchesteru Alex Ferguson. Jeho tým uhrál doma s Villarrealem jen bezbrankovou remízu, neskóroval už posedmé z posledních osmi zápasů v soutěži a balancuje nad propastí vyřazení. Ferguson přesto svůj tým bránil. "Podle mě jsme hráli dobře," uvedl.

Jeho protějšek Manuel Pellegrini byl překvapený tím, že Manchester se všemi hvězdnými útočníky, které má, vstřelil v pěti zápasech pouhé dvě branky. "Ale my jsme jich také moc nedali a domnívám se, že i my máme schopné střelce. Je to prostě hodně vyrovnaná skupina," přemítal.

Mizerná návštěva v Turíně

V Paříži se na Stade de France přišlo podívat na zápas Lille s Benfikou, v němž Olympique mohl slavit senzační postup, 76 079 fanoušků. Je to největší návštěva, jaká se kdy ve Francii sešla na utkání evropského poháru. Lille však po bezbrankové remíze bude muset o historický úspěch bojovat za dva týdny ve Villarrealu.

Juventus v úterý už postoupil, ale oslavám vítězství 1:0 nad Bruggami přihlíželo jen 9623 nejvěrnějších příznivců. Kouč Fabio Capello zdůraznil, že u jarního pokračování v Lize mistrů bude stále s italským mistrem. Média v poslední době spekulují, že co nevidět převezme Real Madrid místo Brazilce Luxemburga. "Na tom není ani za mák pravdy. Je to pouhá fantazie," řekl.

Ronaldinho se v úterý blýskl dalším parádním výkonem. Proti Brémám pokračoval tam, kde v sobotu přestal s Realem Madrid a na výhře 3:1 se podílel gólem a perfektními přihrávkami na trefy Gabriho a Larssona. Brémy vedle nulového zisku přišly i o momentálně nejlepšího střelce bundesligy Kloseho, který si zlomil lícní kost a minimálně tři týdny si nezahraje.

Ronaldinho je jedinečný hráč

Barcelona posledních sedm zápasů vyhrála a nastřádala v nich úchvatné skóre 24:2. Proti Brémám kouč Rijkaard šetřil Xaviho, Messiho a Eto'oa a stejně to na jejím výkonu nebylo znát. Ronaldinho po čtvrthodině lehkým dloubnutím do míče přehodil celou obranu soupeře a Gabri měl cestu ke gólu otevřenou.

Soupeř pak sice vyrovnal, ale Ronaldinho z trestného kopu znovu posunul svůj tým vpřed. "Je neuvěřitelné, že tolik vyčnívá nad ostatními i v takovém týmu, jako je Barcelona. Je to jedinečný hráč," řekl o Ronaldinhovi kouč Brém Thomas Schaaf.

Reklama