Hlavní obsah

Grygera: Sparta nebyla lehkým soupeřem

S jistotou postupu do osmifinále Ligy mistrů odehrají fotbalisté Ajaxu Amsterdam za dva týdny svůj poslední zápas ve skupině proti londýnskému Arsenalu. Obránce Zdeněk Grygera věří, že vítězství nad Spartou probudí Ajax k lepším výkonům i v lize. "Hlavně musíme zlepšit koncovku," říká v rozhovoru pro Právo.

Foto: archiv

Zdeněk Grygera

Článek

Jak jste spokojen s výsledkem a výkonem Ajaxu v úterním utkání se Spartou? S výsledkem jsme samozřejmě velmi spokojeni, protože vítězství nám zajistilo postup do osmifinále Ligy mistrů. Sparta ale rozhodně nebyla lehkým soupeřem. Velmi dobře bránila a my jsme si dlouho nedokázali vytvořit vyloženou šanci. Znovu se potvrdilo, že po šestnáctku hrajeme dobře, ale máme problémy s finální přihrávkou a koncovkou. Naštěstí to pro nás tentokrát dopadlo dobře.

První gól jste dali po signálu, který u vás není tak často k vidění... Úplně nový není, několikrát jsme ho už zkoušeli, ale poprvé nám vyšel gólově až v úterý. Myslím si, že ho znala i Sparta, protože jsem zaslechl, jak někdo z hráčů křičí bacha, signál.

Může vás toto vítězství probudit k lepším výkonům také v nizozemské lize? Věřím, že ano, protože v závěru podzimu už se můžeme soustředit především na domácí soutěž. V ní sice ztrácíme na špičku, ale když budeme vyhrávat, máme šanci se na ni dotáhnout a stále myslet na pohárovou Evropu také v příští sezóně. Hlavně však musíme zlepšit koncovku.

Reklama