Hlavní obsah

Mourinho znovu vypěnil: Místo stupidních otázek si klikněte na internet. Já jsem mistr Anglie

Londýn

Chelsea pod jeho vedením zažívá nejhorší ligový start za posledních 29 let a tak není divu, že kouč José Mourinho čelí od novinářů otázkám, které mu nejsou vůbec příjemné. Nevyhnul se jim ani na tiskové konferenci před středečním duelem úvodního kola Ligy mistrů proti Maccabi tel Aviv. A reagoval na ně hodně podrážděně.

Foto: John Sibley, Reuters

Kouč Chelsea Jose Mourinho na tiskové konferenci před úvodním kolem Ligy mistrů.

Článek

Sestřih utkání Everton - Chelsea

Výčet jeho trenérských úspěchů budí respekt, mimo jiné dokázal se dvěma týmy vyhrát Ligu mistrů a třikrát ovládl anglickou Premier League, ale samozřejmě ne vše se mu daří podle očekávání. Mourinho je však znám tím, že jen málokdy připustí vlastní selhání, což tentokrát potvrdil při dotazu na to, zda pro něj nebývají kritické třetí sezóny v jednom angažmá.

„Moje třetí sezóna v Portu? Neměl jsem tam žádnou třetí sezónu. Moje třetí sezóna v Interu? Neměl jsem tam třetí sezónu. Při prvním angažmá v Chelsea jsem ve třetí sezóně vyhrál FA Cup a Carling Cup a v Lize mistrů jsme se dostali do semifinále," obořil se na novináře Mou.

Ta otázka je opravdu blbá

„Ve třetí sezóně v Realu Madrid jsme vyhráli Superpohár, prohráli ve finále poháru a vypadli v semifinále Ligy mistrů. Tak to jsou moje třetí sezóny. Takže si raději klikněte na Google místo kladení stupidních otázek. A to vám říkám, že tahle otázka je opravdu blbá," vypěnil kouč.

Silná slova a osočování novinářů ale je těžko zakryjí fakt, že start Blues do sezóny je zatím opravdu katastrofální. Tým ze Stamford Bridge zatím vyhrál pouze jednou a v tabulce mu patří po pěti kolech až sedmnáctá příčka s jedenáctibodovým odstupem na vedoucí Manchester City.

„Samozřejmě teď nejsme zrovna samý úsměv a vtípky. Tak to je. Když se lidem nedaří to, pro co pracují - a to vám říkám, že my na to dřeme opravdu hodně - bývají frustrovaní a nešťastní. Tak to funguje," popsal prostořeký kouč atmosféru v kabině svého týmu.

Vzápětí ale popřel, že by jeho pozice v klubu byla ohrožena, jak se v poslední době začalo na ostrovech spekulovat. A pochopitelně si neodpustil typické rýpnutí do svých kolegů.

„Proč nejsou jiní kouči v těžké situaci, když třeba pět, šest či deset let žádnou trofej nevyhrají? Já jsem mistr Anglie, tak proč bych měl být v problémech? Proč? Nejsme sice šťastní, ale víme, kdo jsme," dodal Mourinho, jenž mimo jiné oznámil, že proti Maccabi udělá hned několik změn v základní jedenáctce.

Reklama

Související témata: