Hlavní obsah

Hororové zranění Shawa z Manchesteru United. Dvojitá zlomenina vyděsila fotbalový svět

Eindhoven

Tohle byl pro slavný Manchester United opravdu hodně nepovedený večer. Nejenže v úvodním kole Ligy mistrů prohrál na hřišti PSV Eindhoven 1:2, v zápase navíc utrpěl hororové zranění jeho obránce Luke Shaw. Hřiště opouštěl otřesený v slzách s kyslíkovou maskou na obličeji a s dvojnásobnou zlomeninou nohy.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Fotbalista Manchesteru United Luke Shaw se drží za zlomenou nohu v utkání proti PSV.

Článek
Fotogalerie

Obrázek dvacetiletého anglického reprezentanta, jenž se po zákroku Hectora Morena zoufale drží za zlámanou pravou nohu, doslova šokoval celý fotbalový svět. Shaw bude ve středu převezen do Manchesteru, kde se o den později podrobí operaci. Na návrat do fotbalu si bude muset nejspíš počkat delší dobu.

„Když se dostal do šatny, nemohli jsme si spolu nic říct, protože měl kyslíkovou masku a plakal. Nejsem doktor, takže nemohu říct, jak dlouho bude mimo hru. Při dvojité zlomenině to ale bývá kolem šesti měsíců, záleží na vývoji léčby. Doufám, že si v této sezóně ještě zahraje," řekl po utkání viditelně otřesený kouč United louis van Gaal.

Vyvázl bez trestu

Rozhodčí Nicola Rizzoli nechal překvapivě Morenův skluz, který doslova přeťal kosti v noze Shawa na dvě poloviny, bez trestu. „Tohle byl opravdu příšerný zákrok oběma nohama," nechápal Van Gaal, jenž faulujícího Mexičana vedl při svém angažmá v Alkmaaru.

Ironií osudu právě Moreno utrpěl rovněž zlomeninu nohy na loňském MS  proti Nizozemsku vedeným Van Gaalem. „Je mi to opravdu líto, protože sám vím, jaké to je. Chtěl bych mu popřát jen to nejlepší. Mým úmyslem rozhodně nebylo ho zranit. Přál bych si, aby se tohle vůbec nestalo," mrzelo mexického fotbalistu.

Jeho zákrok a následné zranění hráče Manchesteru United pochopitelně vzbudilo celou řadu reakcí. „Tohle vidět bylo příšerné. Ten hráč prostě přišel a doslova mu přepůlil nohu. Opravdu nemáte chuť se dívat na opakovaný záznam, protože to zranění je skutečně hororové," komentoval situaci bývalý hráč United Michael Owen.

„Pohroma pro Luka Shawa. Přitom tahle sezóna mu vycházela skvěle. Doufejme, že bude ok," vzkázal někdejší hráč a trenér United Phil Neville.

Reklama

Související témata: